Εκτίμηση βροχοπτώσεων/ θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 8 Νοεμβρίου 2022.

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές στη Μακεδονία τη Θεσσαλία τις Σποράδες την Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο. Θερμοκρασίες 17 με 21 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο.

 

Σάββατο 12 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές στη δυτική Μακεδονία και κυρίως στη Θεσσαλία τη βόρεια Στερεά τις Σποράδες και τα ορεινά της υπόλοιπης Στερεάς της Ηπείρου και ενδεχομένως σε νησιά του Ιονίου. Θερμοκρασίες 18 με 22 βαθμούς Κελσίου από τα βόρεια προς τα νότια.

 

Κυριακή 13 Νοεμβρίου.

Πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη και τμήματα της κεντρικής Στερεάς. Θερμοκρασίες έως 17 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και ως 21 με 22 στα δυτικά.

 

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα εκτός πιθανώς από λίγες ασθενείς  βροχές στη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασίες έως 17 με 19 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά 21 με 22 στα δυτικά.

 

Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Πιθανότητα για λίγες βροχές στα ορεινά τμήματα της κεντρικής Στερεάς και στα βόρεια της Κρήτης. Θερμοκρασίες 15 με 18 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά έως 20 στα δυτικά.

 

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη και ενδεχομένως σε νησιά του νότιου Ιονίου, δυτική Πελοπόννησο και κεντρική Στερεά. Θερμοκρασίες έως 13 με 16 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά έως 18 με 20 στα δυτικά και νότια.

 

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου στη βόρεια Κρήτη ενδεχομένως κάποια παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής Πελοποννήσου και ορεινά της Στερεάς. Θερμοκρασίες 13 με 17 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά 18 με 20 στα δυτικά.

 

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου τη βορειοδυτική Κρήτη παραθαλάσσια τμήματα της Πελοποννήσου της δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου και ενδεχομένως σε κάποια ορεινά τμήματα της κεντρικής Στερεάς. Θερμοκρασίες 12 με 16 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά 17 με 20 στα δυτικά και νότια.

 

Σάββατο 19 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και ενδεχομένως τη βορειοδυτική Κρήτη. Θερμοκρασίες 12 με 16 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά 15 με 18 στα δυτικά.

 

Κυριακή 20 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα μικρής έντασης και διάρκειας την Κρήτη και ενδεχομένως σε νησιά του ανατολικού νοτιοανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασίες 13 με 17 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά 16 με 20 στα δυτικά.

 

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές  μικρής έντασης και διαρκείας στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα, την δυτική Κρήτη και ενδεχομένως νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασίες 14 με 18 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά 17 με 20 στα δυτικά Και νότια.

 

Τρίτη 22 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική χώρα τη δυτική Κρήτη και ενδεχομένως νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες 10 με 15 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά 16 με 20 στα δυτικά.

 

ΣΥΝΟΨΗ.

Σύντομες βροχές στις 12 του μήνα σε αρκετές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας ενώ στη συνέχεια αυξάνονται οι πιθανότητες μετά τις 17 του μήνα για κάποια διαταραχή από τα δυτικά που ακόμα όμως δεν φαίνεται να είναι ισχυρή. Η θερμοκρασία αρχικά σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα αλλά φαίνεται ότι μετά τις 16 με 17 θα αρχίσει να έχει τάση πτώσης τουλάχιστον στην ανατολική και βόρεια χώρα. Μέτρια η αισιοδοξία για κάποιο σοβαρό βαρομετρικό χαμηλό με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.

  • Δεν υφίστανται τοπικές προγνώσεις για κάθε χωριό και κάθε πόλη στη μετεωρολογία. Υπάρχουν πάντα εκτιμήσεις για ευρύτερες περιοχές όπως παράδειγμα για έναν νομό ή για ένα διαμέρισμα της χώρας.
  • Οι προγνώσεις με αρκετά καλή ακρίβεια μπορούν να γίνουν έως 3 με 5 ημέρες. Από κει και πέρα  τα ποσοστά επιτυχίας πέφτουν σημαντικά.
  • Όταν μιλάμε για εκτίμηση πέραν της μιας εβδομάδας μιλάμε για μία γενική τάση ώστε να γνωρίζετε το γενικό μοτίβο του καιρού.
  • Ουδείς πέραν του Μεγαλοδυναμου μπορεί να γνωρίζει το τι χειμώνας και το τι φθινόπωρο θα έχουμε στη χώρα μας και μάλιστα με ημερομηνίες.
  • Στο παρόν site ασχολούμαστε με την επιστήμη της μετεωρολογίας και όχι με άλλες μεθόδους που δεν θέλω να τις χαρακτηρίσω.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *