Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 7-9/11/2022 (+XAΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια τις Σποράδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα άστατο καιρό με βροχές στα βορειότερα τμήματα και καταιγίδες στα θαλάσσια αλλά σταδιακά ο καιρός από το πρωί κιόλας θα αρχίσει να βελτιώνεται πρώτα στη Θεσσαλία το απόγευμα στη Στερεά Ελλάδα και έως αργά το βράδυ θα έχουν σταματήσει τα φαινόμενα και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος με περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στη συνέχεια. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι αξιόλογα στην περιοχή του Πηλίου την ανατολική Εύβοια και σε νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου όπως η Σάμος η Ικαρία Κω και τα βορειότερα των Κυκλάδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 5 μποφόρ και βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 21 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 14 έως 23 στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου αλλά και του Αιγαίου. Λίγο χαμηλότερη θα είναι στις περιοχές φαινόμενων.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές στο εσωτερικό που θα είναι περισσότερες στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας σε όλο το παραλιακό κομμάτι του νομού Μαγνησίας και πιθανόν στις Σποράδες αλλά τα φαινόμενα γρήγορα από τις πρωινές κιόλας ώρες θα σταματήσουν στο εσωτερικό και μέχρι το μεσημέρι σε όλες τις περιοχές και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές που γρήγορα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοι 4 με 5 μποφόρ έως και το μεσημέρι με γρήγορη εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου στη Μαγνησία από 9 έως 20/21 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του Νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 21.

+++++++++++++++

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα εκτός από την Κρήτη όπου κατά περιόδους θα σημειώνονται τοπικές βροχές έως και το μεσημέρι με βελτίωση. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τις πρωινές ώρες και κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στα νησιά του νότιου Ιονίου και τη νότια Πελοπόννησο έως και το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 μποφόρ στο Ιόνιο και 6 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 19 με 20 και τοπικά στα δυτικά τμήματα 21 με 22 βαθμούς Κελσίου και από 13 έως 22 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στις Σποράδες έως και το μεσημέρι.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και πιθανότητα για περιορισμένη ορατότητα γύρω από το ποτάμι το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοι 3 με 4 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 20.

++++++++++++++

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με ομίχλες το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά και λίγες τοπικές νεφώσεις τα ανοιχτά του Θερμαϊκού τα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας Μαγνησίας Πιερίας και Χαλκιδικής όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν το μεσημέρι λίγες ασθενείς βροχές με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 κατά περιόδους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τοπικά στα δυτικά 21 με 22 και από 13 έως 21 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και του Ιονίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις μόνο στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στα ανατολικά του νομού Μαγνησίας και στις Σποράδες όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες ασθενείς βροχές το μεσημέρι με γρήγορη βελτίωση. Πυκνές ομίχλες κυρίως τις βραδινές ώρες στο εσωτερικό της θεσσαλικής πεδιάδας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας περιορισμένη ορατότητα το πρωί και πυκνές ομίχλες το βράδυ. Λίγες τοπικές συννεφιές κατά περιόδους θα υπάρχουν το μεσημέρι για λίγες ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια ένα βορειανατολικό ρεύμα 3 με 4 μποφόρ το πολύ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 20.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *