Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 5-6/11/2022 (+XAΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και γρήγορα καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά ο καιρός θα είναι καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και πυκνές ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά. Σταδιακά πριν από το μεσημέρι τοπικές μπόρες θα αρχίσουν να εκδηλώνονται στη δυτική και νότια Πελοπόννησο στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και ως τις απογευματινές ώρες φαινόμενα θα σημειώνονται στο σύνολο της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Στερεάς και της υπόλοιπης Πελοποννήσου. Τοπικές καταιγίδες Θα εκδηλώνονται στους νομούς της κεντρικής Μακεδονίας στα νησιά του Ιονίου και στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής κεντρικής και νότιας Πελοποννήσου. Επισημαίνεται ότι μέχρι αργά το βράδυ ανεπηρέαστη θα παραμείνει η Θράκη οι Σποράδες όλα τα νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες Κρήτη και Δωδεκάνησα. Έντονα θα είναι τα φαινόμενα στα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και ενδεχομένως και τα δυτικά τμήματα της Πελοποννήσου όπου θα σημειωθούν και πάνω από 50 με 80 χιλιοστά βροχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 6 με 8 στο Ιόνιο που σταδιακά θα εξασθενήσουν σημαντικά αργά το απόγευμα προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ιονίου τη δυτική Ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Αιγαίου ενώ στην ανατολική και βόρεια χώρα θα φτάσει τοπικά τους 23 με 25 με πτώση από το απόγευμα και μετά.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες στα πεδινά τμήματα αλλά σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές από το μεσημέρι και μετά στην Πίνδο φαινόμενα που το απόγευμα θα έχουν επεκταθεί στις περισσότερες περιοχές της πεδινής Θεσσαλίας εκτός ισως από την ανατολική Μαγνησία παραθαλάσσια της περιφέρειας και τις Σποράδες. Επισημαίνεται ότι κυρίως στην Πίνδο τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες ενώ μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και κυρίως το απόγευμα και το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και 2 με 4 στα υπόλοιπα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα ενώ πρόσκαιρα στις Σποράδες 5 και αργότερα 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου με σταδιακή πτώση από τα δυτικά της περιφέρειας ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 24.

++++++++++++++

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας με βροχές και στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας της ανατολικής Θεσσαλίας της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς της νότιας και ανατολικής Πελοποννήσου και γρήγορα και στις Κυκλάδες στο κεντρικό Αιγαίο τις Σποράδες και τμήματα της Κρήτης τοπικές καταιγίδες. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική χώρα θα εξασθενήσουν σημαντικά ενώ ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση στην ανατολική Μακεδονία τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και ως αργά το βράδυ στο σύνολο της Πελοποννήσου και της Κρήτης.Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της ανατολικής Θεσσαλίας της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς της ανατολικής κεντρικής και νότιας Πελοποννήσου και νήσων του κεντρικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων όπου θα σημειωθούν κατά τόπους πάνω από 30 με 50 χιλιοστά βροχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Ιόνιο και όλο το Αιγαίο νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ σταδιακά από το βόρειο Αιγαίο θα αρχίσουν να στρέφονται σε βορειοδυτικούς 5 με 6 και σταδιακά σε όλο το Ιόνιο και αργά το βράδυ και στο βόρειο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου στην Μακεδονία τη Θεσσαλία την κεντρική και ανατολική Στερεά την Εύβοια τις Σποράδες την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο την Κρήτη και τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου ενώ πρόσκαιρα στη Θράκη τα νησιά του Ιονίου τα Δωδεκάνησα και τμήμα της Κρήτης θα φτάσει τους 22 με 23.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία με βροχές και στα ανατολικά κυρίως τμήματα καταιγίδες όπως και στις Σποράδες αλλά ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση κυρίως τους νόμους Καρδίτσας Τρικάλων και Μαγνησίας τις μεσημβρινές ώρες ενώ και πάλι το απόγευμα και το βράδυ θα εκδηλώνονται ποτιστικές βροχές με τάση βελτίωσης αργά τη νύχτα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά σε αρκετές περιοχές του νομού Λάρισας Μαγνησίας αλλά και στις Σποράδες όπου κατά τόπους θα σημειωθούν και πάνω από 20 με 40 χιλιοστά βροχής.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδας ενώ ο καιρός πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες θα εμφανίσει και διαστήματα βελτίωσης. Από τις απογευματινές ώρες και πάλι θα σημειώνονται ποτιστικές βροχές με τάση βελτίωσης αργά τη νύχτα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και μεταβλητοι στα πεδινά που από αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 11 έως 17 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 19.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *