Δελτίο καιρικών προειδοποιήσεων για 6 έως 8 Νοεμβρίου 2022.

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο 1002hPa στην περιοχή βόρεια της Σικελίας θα κινηθεί αρχικά βορειοανατολικά προς τη νότια Αδριατική ενισχυόμενο ενώ την Κυριακή δευτερεύων βαρομετρικό χαμηλό ανοιχτά του Ιονίου θα προκαλέσει γενική κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όπως έχουμε αναφέρει εδώ και πολλές ημέρες το βαρομετρικό χαμηλό σταδιακά θα περάσει στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο όπου θα εξασθενήσει σημαντικά και θα διαλυθεί κοντά στα Δωδεκάνησα.

Επίπεδο επικινδυνότητας 3. Όλα τα προγνωστικά στοιχεία συνηγορούν ότι αρκετές βροχές και καταιγίδες  που πιθανόν τοπικά μπορεί να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα θα σημειωθούν σε όλα τα νησιά του Ιονίου στο μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, στο δυτικό ανατολικό και νότιο κομμάτι της Πελοποννήσου στα ανοιχτά της Αττικής, σε τμήματα των Σποράδων, των παραλίων της Λάρισας και της Μαγνησίας, στους νομούς Ημαθίας Πιερίας Πέλλας Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής Καβάλας στη νήσο Θάσος, τμήμα των Κυκλάδων, της Ικαρίας, της Σάμου, της Κω, της Ρόδου, της Καρπάθου και των άλλων πέριξ μικρότερων νησιών.

Επίπεδο επικινδυνότητας 2. Αξιόλογες βροχές ποτιστικού τύπου θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο υπόλοιπο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας των Κυκλάδων και της δυτικής κυρίως Κρήτης.

Επίπεδο επικινδυνότητας 1. Τέλος λίγα έως καθόλου φαινόμενα θα σημειωθούν στα ανατολικότερα τμήματα της Κρήτης και σε περιοχές κοντά στη Χίο τη Μυτιλήνη και τη Θράκη συμπεριλαμβανομένου οριακά της Σαμοθράκης και της Λήμνου.

Νομός Αττικής. Για το Σάββατο προβλέπεται γενικά καλός καιρός με λίγα φαινόμενα αργά το βράδυ. Για την Κυριακή χρειάζεται σχετική προσοχή αφού τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως στα  δυτικά  και νότια παραθαλάσσια τμήματα του νομού αλλά και της πόλης. Τη Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Νομός Θεσσαλονίκης. Προβλέπεται το Σάββατο καλός καιρός ενώ προς αργά το βράδυ θα αρχίσουν να εκδηλώνονται σποραδικές βροχές και καταιγίδες από τα δυτικά του νομού. Την Κυριακή θα υπάρξει σημαντική κακοκαιρία κατά περιόδους όλη την ημέρα και κυρίως έως το απόγευμα με βροχές και καταιγίδες που θα είναι περισσότερες στα δυτικά και τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού.  Την Δευτέρα ο καιρός θα βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Περιφέρεια Θεσσαλίας. Για το Σάββατο προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες από αργά το βράδυ στην Πίνδο και πιθανόν σε κάποια πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας. Για την Κυριακή προβλέπεται κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές με βροχές κατά περιόδους με τα φαινόμενα σταδιακά το μεσημέρι και μετά να εντείνονται στα παραθαλάσσια κυρίως τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα είναι ποτιστικού τύπου. Τη Δευτέρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στις Σποράδες αλλά τα φαινόμενα προς το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη την περιφέρεια.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

2 thoughts on “Δελτίο καιρικών προειδοποιήσεων για 6 έως 8 Νοεμβρίου 2022.

  1. Pingback: Περί χιλιοστών ο λόγος… Επιτυχία ή αποτυχία των προγνωστικών μοντέλων? – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *