Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-4/11/2022

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ κυρίως σε τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από βόρειες διευθύνσεις το πολύ έως 4 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 2 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιά του Ιονίου και του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και από ανατολικές διευθύνσεις 2 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τα νησιωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 23.

++++++++++

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ από ομίχλες κυρίως στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα. Σταδιακά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα νησιά του βόρειου Ιονίου όπου και δεν αποκλείονται κάποιες ασθενείς βροχές κατά περιόδους οι οποίες αργά το βράδυ θα επηρεάσουν και κάποια τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και των υπολοίπων νησιών του Ιονίου ενώ πέριξ της Κέρκυρας θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και μετά το μεσημέρι στα βορειότερα 5 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο νοτιοδυτικοί έως νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 4 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά ενώ στα νησιωτικά τμήματα από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με πιθανότητα για ομίχλες το πρωί και το βράδυ μέσα στην πεδιάδα ενώ από αργά το απόγευμα στην Πίνδο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με πιθανότητα για ομίχλη το πρωί και το βράδυ κυρίως στις περιοχές κοντά σε λίμνες και ποτάμια. Αραιές νεφώσεις προς το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 23.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-4/11/2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *