Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Κλειδώνει το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό με υποψίες και για δεύτερο

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 31 Οκτωβρίου 2022.

3 και 4 Νοεμβρίου.

>95% πιθανότητα προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο στο τέλος της περιόδου. Θερμοκρασία αρχικά έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου με μικρή πτώση στις 4 του μήνα στους 24 με 25.

++++++++++++

5 έως 7 Νοεμβρίου.

26% πιθανότητα για αλλαγή του καιρού στα νησιά του Ιονίου στα ορεινά της Θεσσαλίας στο μεγαλύτερο μέρος της Στερεάς της Πελοποννήσου των Κυκλάδων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων. Θερμοκρασίες γενικά μεταξύ 20 και 23 βαθμών κελσίου εκτός από τις 6 του μήνα που θα σημειωθούν αρκετά φαινόμενα στα ανατολικά και θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη πτώση.

44% πιθανότητα για σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου όλη τη δυτική Ηπειρωτική χώρα τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη τα Δωδεκάνησα τις Κυκλάδες ενώ αρκετά λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλίας των Σποράδων της Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου. Θερμοκρασία έως 22 με 23 βαθμούς στα ανατολικά και νότια αρκετά χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια με τα φαινόμενα ενώ θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα των 18 με 21 βαθμών Κελσίου έως και τις 27 του μήνα.

18% πιθανότητα για αλλαγή του καιρού με αρκετά φαινόμενα σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία έως 22 με 24 βαθμούς στα ανατολικά και νότια αρκετά χαμηλότερη στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με τα περισσότερα φαινόμενα.

14% πιθανότητα για αλλαγή του καιρού στα νησιά του Ιονίου την Πελοπόννησο τη Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη Στερεά και τμήματα της Κρήτης και των Κυκλάδων κατά τόπους αξιόλογα. Θερμοκρασίες αρχικά έως 24 με 25 βαθμούς στα ανατολικά και νότια θα πέσει σημαντικά στη συνέχεια ότι δεν θα ξεπερνάει γενικά τους 18 με 22 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

++++++++++++

8 έως 10 Νοεμβρίου.

40% πιθανότητα για καλοκαιρια σε όλη τη χώρα με λίγα τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου προς το τέλος της περιόδου. Θερμοκρασίες 21 με 22 βαθμούς Κελσίου αρχικά θα πέσει στα δυτικά κεντρικά και βόρεια στις 10 του μήνα κατά 2-4 βαθμούς.

40% πιθανότητα για καλοκαιρια σε όλη τη χώρα με λίγα ασθενή φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στο τέλος της περιόδου. Θερμοκρασίες έως 21 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

20% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στη βόρεια Κρήτη την Εύβοια και ενδεχομένως στο τέλος της περιόδου στην ανατολική Στερεά τις Σποράδες και τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Θερμοκρασία έως 18 με 20 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με πτώση στις 10 του μήνα στα κεντρικά και βόρεια τμήματα που δεν θα ξεπερνά η μέγιστη τους 14 με 17 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

11 με 15 Νοεμβρίου.

38% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα ενώ από τις 12 του μήνα και μετά θα σημειωθούν τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου τη δυτική χώρα και γρήγορα στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας εκτός από τα Δωδεκάνησα τμήματα των Κυκλάδων και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Θερμοκρασία αρχικά σε επίπεδα 15 με 18 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας με μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια κυρίως νησιωτικά τμήματα της χώρας και σημαντική πτώση στα κεντρικά και βόρεια στις 14 του μήνα.

37% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά αλλά από τις 12 του μήνα και μετά θα υπάρξει σημαντική αλλαγή στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική χώρα η οποία θα επεκταθεί σταδιακά σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ πολύ λιγότερο θα επηρεαστεί το Αιγαίο τις Σποράδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο στους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου όλες τις ημέρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

25% πιθανότητα για σταδιακή αλλαγή του καιρού στην ανατολική χώρα και κυρίως στα νησιωτικά τμήματα με αρκετές βροχές και καταιγίδες ενώ σχεδόν ανεπηρέαστες θα είναι τα νησιά του Ιονίου και όλη η δυτική χώρα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα δεν θα ξεπερνά τους 8 με 13 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 14 με 16 κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα. Κατά τόπους παγετός στις ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας το πρωί και το βράδυ.

++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο 3 και 4 Νοεμβρίου θα παραμείνει ο καλός καιρός με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου και μικρή πτώση στις 4 του μήνα.

Για το τριήμερο 5 με 7 Νοεμβρίου θα υπάρχει σημαντική αλλαγή του καιρού κυρίως στο Ιόνιο τη δυτική Ηπειρωτική χώρα τη Θράκη και τα ανατολικά νησιώτικα τμήματα ενώ αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα και στις περισσότερες περιοχές της υπόλοιπης χώρας. Θερμοκρασίες αρχικά κοντά στους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου θα πέσει λίγο τις ημέρες των φαινομένων κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Αναμένουμε στις επόμενες ανανεώσεις των μοντέλων τις ακριβείς περιοχές που θα επηρεαστούν αξιόλογα από αυτό το βαρομετρικό χαμηλό.

Για το τριήμερο 8 με 10 Νοεμβρίου ο καιρός στα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα. Πολύ μικρή πιθανότητα στις 10 του μήνα στα νησιά του Ιονίου για κάποιες ασθενείς βροχές. Θερμοκρασίες γενικά κατά 18 με 22 βαθμούς Κελσίου με μικρή τάση πτώσης προς τις 10 του μήνα.

Για την περίοδο 11 με 15 Νοεμβρίου υπάρχει πιθανότητα κοντά στο 75% για εκ νέου αλλαγή του καιρού από τα δυτικά προς τα ανατολικά με αρκετές βροχές και καταιγίδες. Λιγότερα τα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια θαλάσσια τμήματα, αρκετά εντονότερα στα δυτικά και βόρεια. Αμφίβολη ακόμα η κατάσταση της θερμοκρασίας αφού είναι μοιρασμένες πιθανότητες του να παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα με νοτιάδες ή να υπάρξει επικράτηση βοριάδων στα επίπεδα των 15 με 18 βαθμών κελσίου. Υπάρχει και μία μικρότερη πιθανότητα του 25% για ψυχρή εισβολή στη χώρα με χιόνια στα ορεινά βροχές στην ανατολική χώρα και πτώση της θερμοκρασίας κάτω από τους 12-15 βαθμούς Κελσίου αλλά δεν είναι αυτό το επικρατών σενάριο αυτή τη στιγμή.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *