Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 31-10/2-11/2022

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά. Στην περιοχή της Κρήτης μόνο τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται στα βουνά να εκδηλωθούν λίγες σύντομες βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ενώ στα ανατολικά νότια παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα από 12 έως 23.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ και στα ορεινά και παραθαλάσσια τμήματα ενώ το απόγευμα θα εξασθενήσουν παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας  την περιοχή της Αγχιάλου στη Μαγνησία και Λάρισας από 7 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 22.

+++++++++++++++

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ. Στην περιοχή της Κρήτης ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά και κεντρικά τμήματα του νησιού ενώ το μεσημέρι δεν αποκλείεται λίγες βροχές να σημειωθούν και στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου από την Καστοριά έως την Καλαμάτα με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 μποφόρ με εξασθένηση σημαντική από το απόγευμα και από τα βόρεια και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα σε Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο 26 με 27 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα από 12 έως 23.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά των Τρικάλων και της Καρδίτσας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες βροχές με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες αρχικά βορειοανατολικοί 3-4 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου στο Μαγνησία από 7 έως 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 22.

++++++++++++

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. Περιορισμένη ορατότητα από ομίχλες το πρωί και το βράδυ σε πεδινά τμήματα της κεντρικής και Βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο Βόρειοι 4 και στα κεντρικά και νότια 5 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και στα νησιωτικά από 12 έως 23.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες στο εσωτερικό της πεδιάδας το πρωί και το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το πρωί και το βράδυ πιθανόν να υπάρχουν τοπικές ομίχλες πέριξ των ποταμών και λιμνών της περιοχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 2 μποφόρ το πολύ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου στην Μαγνησία από 7 έως 25/27 βαθμούς ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 23.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *