Εκτίμηση βροχοπτώσεων / θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Ορατές αξιόλογες βροχέςγια τα δυτικά. Σε αναμονή οι υπόλοιποι

Εκτίμηση βροχών και θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με την ανάλυση των προγνωστικών στοιχείων στις 29 Οκτωβρίου 2022.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Δεν αναμένεται καθόλου φαινόμενα. Θερμοκρασίες έως 24 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.

Δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα. Θερμοκρασίες 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες στα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου την Ήπειρο και πιθανόν την δυτική Στερεά. Θερμοκρασίες 23 με 26 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά ηπειρώτικα.

 

Σάββατο 5 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία τη Θράκη το βόρειο Αιγαίο την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική κεντρική και νότια Πελοπόννησο τα νησιά του Ιονίου και ενδεχομένως στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Αξιόλογα τα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Θερμοκρασίες 22 με 25 βαθμούς Κελσίου από τα βόρεια προς τα νότια.

 

Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Πέρασμα σύντομων βροχών και καταιγίδων από τις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από τη δυτική και κεντρική Μακεδονία το μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου και της ανατολικής Κρήτης. Πιθανώς αξιόλογα τα φαινόμενα στα νησιά του βόρειου Ιονίου. Θερμοκρασίες 19 με 23 βαθμούς Κελσίου από τα βόρεια προς τα νότια.

 

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές στην Κρήτη τις Σποράδες τη Χαλκιδική την Πιερία και τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας Μαγνησίας Ευβοίας Φθιώτιδας. Θερμοκρασίες 17 με 22 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς Νότο.

 

Τρίτη 8 Νοεμβρίου.

Λίγες τοπικές βροχές στη βόρεια Κρήτη και τη βόρεια Εύβοια. Θερμοκρασίες 15 με 20 βαθμούς Κελσίου από τα βόρεια προς τα νότια.

 

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου.

Λίγες τοπικές βροχές στην βόρεια Εύβοια τα νησιά του Ιονίου και τη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασίες από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά έως 20 με 21 στα δυτικά και νότια.

 

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου.

Ενδεχομένως λίγες βροχές στα νησιά του νότιου Ιονίου  στην δυτική Πελοπόννησο και την δυτική Κρήτη. Θερμοκρασίες 14 με 18 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο, 20 στα δυτικά και νότια.

 

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές Και πιθανόν καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και πιθανώς στα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου. Θερμοκρασίες 15 με 20 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο. 

 

Σάββατο 12 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου τα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής Πελοποννήσου και κάποια ορεινά τμήματα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες 15 με 20 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο.

 

ΣΥΝΟΨΗ.

Αλλαγή του καιρού στις 4 του μήνα στα δυτικά και στις 5 με 7 του Νοέμβρη σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα φαίνεται να είναι αξιόλογα και έντονα στα δυτικά τμήματα και ενδεχομένως στη Θράκη. Στη συνέχεια επικρατεί βόρειο ρεύμα πέφτει η θερμοκρασία ενώ υπάρχει ενδεχόμενο μετά τις 10 με 12 του μήνα για νέα διαταραχή να επηρεάσει τα δυτικά τμήματα της χώρας. Αναμένουμε τα νεότερα δεδομένα μήπως τελικά αυτές οι δύο διαταραχές είναι πιο αξιόλογες και επηρεάσουν έντονα μεγάλο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία αρχικά θα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα αλλά σταδιακά μετά τις 7 του μήνα θα αρχίσει να πέφτει σε κάπως κανονικά για την εποχή.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.

  • Δεν υφίστανται τοπικές προγνώσεις για κάθε χωριό και κάθε πόλη στη μετεωρολογία. Υπάρχουν πάντα εκτιμήσεις για ευρύτερες περιοχές όπως παράδειγμα για έναν νομό ή για ένα διαμέρισμα της χώρας.
  • Οι προγνώσεις με αρκετά καλή ακρίβεια μπορούν να γίνουν έως 3 με 5 ημέρες. Από κει και πέρα  τα ποσοστά επιτυχίας πέφτουν σημαντικά.
  • Όταν μιλάμε για εκτίμηση πέραν της μιας εβδομάδας μιλάμε για μία γενική τάση ώστε να γνωρίζετε το γενικό μοτίβο του καιρού.
  • Ουδείς πέραν του μεγαλοδυναμου μπορεί να γνωρίζει το τι χειμώνας και το τι φθινόπωρο θα έχουμε στη χώρα μας και μάλιστα με ημερομηνίες.
  • Στο παρόν site ασχολούμαστε με την επιστήμη της μετεωρολογίας και όχι με άλλες μεθόδους που δεν θέλω να τις χαρακτηρίσω.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Αναλυτικές προγνώσεις / εκτιμήσεις για εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες μόνο μέσω δωρεάς.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *