Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 28-30/10/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022- Εθνική Εορτή.

Προβλέπεται καλός καιρός αρχικά με τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί ενώ σταδιακά πριν από το μεσημέρι στα παραθαλάσσια τμήματα της Μαγνησίας στη βόρεια Εύβοια την κεντρική Στερεά και αργότερα και στο εσωτερικό τμήμα της Θεσσαλίας το νομό Φθιώτιδας Βοιωτίας Πιερίας και Χαλκιδικής θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες βροχές άνευ σημασίας που μέχρι αργά το απόγευμα θα έχουν σταματήσει. Τοπικές βροχές μικρής έντασης και διαρκείας θα σημειώνονται από το μεσημέρι έως και αργά το βράδυ και στη βόρεια Κρήτη ενώ δεν αποκλείεται στα ανοιχτά των Κυθήρων να εκδηλωθούν και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι λίγα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη ανατολικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 με 25 βαθμούς στα ηπειρωτικά και ενδεχομένως στη δυτική στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο 26 με 27 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με πιθανότητα για τοπικές ομίχλες στο εσωτερικό της πεδιάδας ενώ στη συνέχεια πριν από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης λίγων ασθενών βροχών κυρίως στα ορεινά τμήματα της περιφέρειας και κυρίως στην Οθρυ τον Κίσσαβο τον Όλυμπο το Μαυροβούνι και το Πήλιο ενώ ο καιρός ήδη από νωρίς το απόγευμα θα βελτιωθεί παντού.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις πριν από το μεσημέρι αλλά το απόγευμα ο καιρός και πάλι θα βελτιωθεί. Η πιθανότητα ψιχάλα σας είναι πάρα πολύ μικρή.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα βορειοανατολικοι 4 με 5 και πρόσκαιρα και 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες πεδινές και ορεινές περιοχές ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου από 10 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 23.

+++++++++++++++++

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στην Κρήτη θα σημειώνονται κατά περιόδους τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και κεντρικά του νησιού έως και αργά το απόγευμα που ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Σημαντική εξασθένηση από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια του Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο 25 με 26 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες και στα ορεινά του νομού Λάρισας το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και στα πεδινά αρχικά ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ που θα εξασθενήσουν σημαντικά μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και την περιοχή Αγχιάλου από 7 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου ενώ ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 22.

++++++++++++++

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στην ανατολική Εύβοια και την Κρήτη όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες βροχές άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο 25 με 26 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα από 14 έως 24.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Πήλιο και τις Σποράδες το μεσημέρι.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν τις Σποράδες βορειοανατολικοι 2 με 4 μποφόρ αρχικά που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν και στα πεδινά και ορεινά τμήματα μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και στην περιοχή Αγχιάλου από 7 έως 21 με 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα του νομού Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 21 βαθμούς.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *