Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Παρατεταμένο μπλοκάρισμα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 26 Οκτωβρίου 2022.

29 και 30 Οκτωβρίου.

> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές στην ανατολική Στερεά την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασίες έως 24 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

+++++++++

31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου.

32% πιθανότητα για τοπικές βροχές κατά περιόδους αξιόλογες στη βόρεια Κρήτη και μικρή πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και τα ορεινά της Θεσσαλίας. Θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά  έως 20 με 22 στα ανατολικά.

19% πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στη Θεσσαλία στην κεντρική Μακεδονία  το εσωτερικό της Πελοποννήσου και πιθανόν στη βόρεια Κρήτη άνευ σημασίας. Θερμοκρασίες έως 24 με 26 βαθμούς στα ηπειρωτικά με πτώση στην ανατολική χώρα κατά 4-5 βαθμούς.

32% πιθανότητα για παραμονή του καλού καιρού σε όλη τη χώρα με μικρή πιθανότητα για βροχές στη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασία έως 27 με 28 βαθμούς στα δυτικά λίγο χαμηλότερη στα ανατολικά ενώ στις 1 και 2 Νοεμβρίου θα πέσει παντού κατά 2-3 βαθμούς.

17% πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στη δυτική και κεντρική Μακεδονία στη βόρεια Θεσσαλία τη νότια Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασία αρχικά έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά ενώ μία και 2 του μήνα θα πέσει κατά 2-3 βαθμούς σε όλες τις περιοχές.

++++++++++++

3 έως 5 Νοεμβρίου.

55% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασίες έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

30% πιθανότητα και λίγα ασθενή φαινόμενα στις 4 του μήνα κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Θερμοκρασία έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά λίγο χαμηλότερες στα ανατολικά. 

15% πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα στις 5 του μήνα στην κεντρική Μακεδονία την ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τη βόρεια Κρήτη και τις Σποράδες. Θερμοκρασία έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με πτώση κατά 4 με 5 βαθμούς στις 5 του μήνα στα ανατολικά ενώ στα δυτικά τα παραμένει σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

++++++++++++++

6 έως 10 Νοεμβρίου.

28% πιθανότητα για παραμονή του καλού καιρού στη χώρα μας. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο 20 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

22% πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές στις 7 του μήνα στο βόρειο Ιόνιο τη δυτική Στερεά τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου Και πιθανόν τη Θεσσαλία στις 8 και 9 του μήνα. Θερμοκρασία έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου στις 6 και 7 του μήνα αλλά από τις 8 στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα πέσει σημαντικά και δεν θα ξεπερνά τους 20 βαθμούς Κελσίου.

16% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με τοπικά φαινόμενα στις 9 και 10 του μήνα στα νησιά του Ιονίου και πιθανόν σε παραθαλάσσια της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου και της βόρειας Κρήτης. Θερμοκρασία χαμηλή oχι πάνω από 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και 19 με 21 στα δυτικά.

14% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγα τοπικά φαινόμενα στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και τη Βόρεια Κρήτη στις 8 9 και 10 του μήνα. Θερμοκρασία έως 23 με 24 βαθμούς με σημαντική πτώση στις 9 και 10 του μήνα όπου δεν θα ξεπερνά πουθενά τους 16 με 21 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο.

11% πιθανότητα για αξιόλογα φαινόμενα στις όλες τις ημέρες κυρίως στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Θερμοκρασία έως 22 με 24 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο όλες τις ημέρες.

9% πιθανότητα μία σημαντική αλλαγή του καιρού στα νησιά του Ιονίου όλη τη δυτική Ηπειρωτική χώρα και πρόσκαιρα λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν και στο ανατολικό Αιγαίο τα Δωδεκάνησα και πιθανόν την Κρήτη. Θερμοκρασία έως 20 με 23 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα στο τέλος της περιόδου.

+++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ

Για τις 29 και 30 Οκτωβρίου καλός καιρός με λίγες τοπικές βροχές πιθανόν σε Ανατολική στερεά Εύβοια Και βόρεια Κρήτη με τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κοντά στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Για τις 31 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου Θα σημειωθούν κάποιες τοπικές βροχές στη Βόρεια Κρήτη κατάβαση με μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν για λίγο και κάποια άλλα τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Θεσσαλίας κυρίως σημασίας. θερμοκρασία αρχικά κοντά στους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου με έκπτωση στη συνέχεια.

Για τις 3 έως 5 Νοεμβρίου καιρός θα παραμείνει καλός σε όλη τη χώρα με πολύ μικρή πιθανότητα για κάποια ασθενικά φαινόμενα στις 4 του μήνα σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και πιθανόν Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική στερεά σημασίας. Η θερμοκρασία Και πάλι σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα βρίσκεται κατά μέσο όρο στους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος για την περίοδο 6 έως 10 Νοεμβρίου οι περισσότερες πιθανότητες συνηγορούν σε παραμονή του σχετικά καλού καιρού στη χώρα μας με πιθανότητα για φαινόμενα κυρίως σε τμήματα των νησιών του Ιονίου της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου και ενδεχομένως και της δυτικής Κρήτης. Θερμοκρασία σε πτώση στα κανονικά για την εποχή επίπεδα 16 με 20 βαθμούς Κελσίου. Αρχίζει σιγά-σιγά σοβαρή πιθανότητα αξιόλογων βροχών στα δυτικά και ευελπιστούμε να επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα στις επόμενες ανανεώσεις μας.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *