Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 24-27/10/2022

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για λίγες ομίχλες στα ηπειρωτικά νωρίς το πρωί.

Οι άνεμοι θα πνέουν μόνο στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 3 με 4 ενώ στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 15 έως 26 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με πιθανότητα για περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με πιθανότητα για περιορισμένη ορατότητα γύρω από τον Πηνειό το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 26.

++++++++++++

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά από τοπικές ομίχλες και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου και πρόσκαιρα στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο 31 βαθμούς Κελσίου και στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές ομίχλες το πρωί κυρίως κοντά σε λίμνες και ποτάμια.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με πιθανότητα για περιορισμένη ορατότητα γύρω από τον Πηνειό το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 11 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 24.

++++++++++++

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται το πρωί ομίχλη στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας ενώ λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου δεν αποκλείεται στα βουνά να σημειωθούν λίγες βροχές με βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βόρειοι 3 με 4 και στα βόρεια 5 μποφόρ και αργά το βράδυ 6 και στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 5 μποφόρ κατά περιόδους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη Στερεά και την Πελοπόννησο 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με ομίχλη στο εσωτερικό της πεδιάδας το πρωί και το βράδυ και γρήγορα ηλιοφάνεια.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με πιθανότητα για ομίχλη στον Πηνειό το πρωί και το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στο εσωτερικό και βόρειοι 2 με 3 μποφόρ στις Σποράδες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 24.

++++++++++++

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός  σε όλη τη χώρα με τοπικές ομίχλες αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη βόρεια Στερεά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα ορεινά τμήματα και βελτίωση από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη βόρειοι 6 μποφόρ και 2 με 3 μποφόρ στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 14 έως 26 στα νησιωτικά.

Θεσσαλία τις Σποράδες: βλέπετε αρχικά καλός καιρός με ηλιοφάνεια τοπικές ομίχλες το πρωί ενώ το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πρόσκαιρα για λίγες ώρες τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές άνευ σημασίας κυρίως στις ορεινές περιοχές με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα κοντά στον Πηνειό ενώ το μεσημέρι θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα διαλυθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 2 μποφόρ στα πεδινά ενώ στις Σποράδες θα πνέει ένα βορειοανατολικό ρεύμα 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 24.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *