Εκτίμηση βροχοπτώσεων / θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.Υποψίες αλλαγής της κυκλοφορίας στις αρχές του μήνα

Εκτίμηση φαινομένων και θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες για όλη τη χώρα.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Απουσία αξιόλογων φαινομένων. Θερμοκρασία έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου.

Λίγες ασθενείς βροχές στη Θεσσαλία τη βόρεια Στερεά τη βόρεια Κρήτη και τα παραθαλάσσια τμήματα της Πιερίας. Θερμοκρασία σε πτώση στα ανατολικά και βόρεια τμήματα οχι πάνω από 22 βαθμούς Κελσίου και  25 με 26 στα δυτικά.

 

Σάββατο 29 Οκτωβρίου.

Απουσία αξιόλογων φαινομένων εκτός από λίγες στη βόρεια Στερεά και τη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασίες έως 20 με 23 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Απουσία φαινομένων εκτός από λίγες βροχές στη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασίες έως 20 με 23 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

Απουσία φαινομένων. Θερμοκρασίες έως 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Τρίτη 1η Νοέμβρη.

Απουσία αξιόλογων φαινομένων. Θερμοκρασία 21 με 24 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας

 

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Απουσία αξιόλογων φαινομένων, πιθανότητα για λίγα στη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασία 19 με 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.

Απουσία αξιόλογων φαινομένων, πιθανότητα λίγων στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας. Θερμοκρασίες έως 17 με 20 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου.

Πιθανότητα για φαινόμενα κυρίως στα δυτικά τμήματα την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Θερμοκρασίες 18 με 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Σάββατο 5 Νοεμβρίου.

Τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου και πιθανόν τα παραθαλάσσια τμήματα της δυτικής Στερεάς της δυτικής Πελοποννήσου και της βόρειας Κρήτης. Θερμοκρασία 18 με 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας

 

Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο. Ενδεχομένως κάποια λίγα φαινόμενα να σημειωθούν και σε άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασίες 18 με 22 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

ΣΥΝΟΨΗ.

Απουσία αξιόλογων φαινομένων για πολλές μέρες ακόμα. Υποψία για δημιουργία βαρομετρικού χαμηλού στη δυτική- νοτιοδυτική Ελλάδα μετά τις 4 Νοέμβρη αλλά αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται κάτι σοβαρό για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Θερμοκρασίες αρχικά έως και 8-10 βαθμούς Κελσίου πάνω από τις κανονικές τιμές αλλά στο τέλος του μήνα και σταδιακά στις αρχές του νέου θα πέσει σε σχεδόν κανονικά για την εποχή επίπεδα. Η επικράτηση βοριάδων θα είναι το βασικό χαρακτηριστικό πράγμα του είναι αφύσικο για την περίοδο που διανύουμε που είναι η κατεξοχήν περίοδο νοτιάδων και βροχών.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.

  • Δεν υφίστανται τοπικές προγνώσεις για κάθε χωριό και κάθε πόλη στη μετεωρολογία. Υπάρχουν πάντα εκτιμήσεις για ευρύτερες περιοχές όπως παράδειγμα για έναν νομό ή για ένα διαμέρισμα της χώρας.
  • Οι προγνώσεις με αρκετά καλή ακρίβεια μπορούν να γίνουν έως 3 με 5 ημέρες. Από κει και πέρα  τα ποσοστά επιτυχίας πέφτουν σημαντικά.
  • Όταν μιλάμε για εκτίμησης πέραν της μιας εβδομάδας μιλάμε για μία γενική τάση ώστε να γνωρίζετε το γενικό μοτίβο του καιρού.
  • Ουδείς πέραν του μεγαλοδυναμου μπορεί να γνωρίζει το τι χειμώνας και το τι φθινόπωρο θα έχουμε στη χώρα μας και μάλιστα με ημερομηνίες.
  • Στο παρόν site ασχολούμαστε με την επιστήμη της μετεωρολογίας και όχι με άλλες μεθόδους που δεν θέλω να τις χαρακτηρίσω.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Αναλυτικές προγνώσεις / εκτιμήσεις για εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες μόνο μέσω δωρεάς.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *