Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Οι ελπίδες βροχής μετατίθεται στο νέο μήνα. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 21 Οκτωβρίου 2022.

23 και 24 Οκτωβρίου.

> 95% πιθανότητα για θερμοκρασίες αρχικά έως και 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά με πτώση στις 24 Οκτωβρίου στα ανατολικά κατά 3-4 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Καλός καιρός χωρίς φαινόμενα.

++++++++++

25 με 27 Οκτωβρίου.

> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με μικρή πιθανότητα στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για κάποιες απομονωμένες βροχές.  Θερμοκρασία στα επίπεδα των 26-28 βαθμών Κελσίου στα ηπειρωτικά.

++++++++++++

28 έως 30 Οκτωβρίου.

> 95% πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τη Χαλκιδική την Πιερία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά τις Σποράδες την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη ενώ στις 30 του μήνα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θερμοκρασία σε σταδιακή σημαντική πτώση στην ανατολική και βόρεια χώρα οπου η μέγιστη δεν θα ξεπερνά τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά θα παραμείνει σε επίπεδα των 27 και στη συνέχεια των 24 βαθμών κελσίου.

+++++++++++

31 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου.

50% πιθανότητα και γενικά καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας με  βροχές τοπικά αξιόλογες στα νησιά του Ιονίου στις 2 3 και 4 του μήνα ενώ τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης θα σημειωθούν στην Ήπειρο τη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία τη Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Θερμοκρασία όχι πάνω από 19 με 21 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά 22 με 24 στα δυτικά.

33% πιθανότητα λίγα τοπικά φαινόμενα στο νότιο Ιόνιο τη δυτική Πελοπόννησο στις 31 και 1 του μήνα ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές. Θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα όχι πάνω από 17 με 20 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και 22 με 23 στα δυτικά αλλά στις 3 και 4 του μήνα θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και βόρεια που θα φτάσει κατά τόπους στους 24 με 25.

17% πιθανότητα αρκετές βροχές και καταιγίδες  κατά τόπους ισχυρές από τις 2 του μήνα και μετά στα νησιά του Ιονίου τη δυτική Ηπειρωτική χώρα και την δυτική και κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία τη Στερεά την Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη στις 3 και 4 του μήνα. Θερμοκρασία αρχικά έως 21 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και 23 με 24 στα δυτικά αλλά θα σημειώσει παντού πτώση από τις 2 του μήνα και δεν θα ξεπερνά τους 15 με 20 βαθμούς Κελσίου από βορρά προς νότο.

++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Καλός καιρός εκτός εποχής θα συνεχιστεί για αρκετές μέρες ακόμα στη χώρα με τη θερμοκρασία μάλιστα να φτάνει έως και το τέλος περίπου του μήνα σε πολύ υψηλά επίπεδα κοντά στους 27 με 30 βαθμούς κελσίου σε ευπαθείς τη ζέστη περιοχές. Απουσία φαινομένων εκτός πιθανώς από κάποια ασθενή φαινόμενα στην ανατολική και νότια χώρα μετά τις 29 του μήνα και με τη θερμοκρασία να πέφτει σταδιακά στα ανατολικά και βόρεια στα επίπεδα των 20 και 22 βαθμών Κελσίου και λίγο ψηλότερα στα δυτικά.

Τέλος για την περίοδο από τις 31 Οκτωβρίου έως και τις 4 Νοεμβρίου δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή κάποια σημαντική αλλαγή του καιρού εκτός από το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά όπου είναι πολύ αυξημένες οι πιθανότητες για κάποια αξιόλογα φαινόμενα κοντά στο 65%. Η θερμοκρασία στις περιοχές φαινομένων θα βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα ενώ στις υπόλοιπες σε λίγο υψηλότερα. Η πιθανότητα αξιόλογων φαινομένων και σε άλλες περιοχές της χώρας είναι κάτω του 20%.  Αναμένουμε τις επόμενες ανανεώσεις των προγνωστικών στοιχείων για να ξεκαθαρίσει το τοπίο της ανάπτυξης ή μη βαρομετρικών χαμηλών στα δυτικά.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *