Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 20-23/10/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες βροχές. Σταδιακά από αργά το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 και πιθανόν στα κεντρικά και νότια 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 3 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά ενώ στα νησιωτικά τμήματα από 13 έως 23.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και νοτιανατολικοι 2 μποφόρ το μεσημέρι στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 22.

+++++++++++

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία τις Σποράδες την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο τη βορεια Κρήτη και την Εύβοια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας Μαγνησίας Πιερίας Φθιώτιδας νωρίς το πρωί με βελτίωση μετά το μεσημέρι. Αραιές νεφώσεις δεν αποκλείεται να επιμείνουν εως και αργά το απόγευμα κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και ανατολικοί 4 στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από 2 έως 22 βαθμούς στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ενώ πρόσκαιρα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και νότια Πελοπόννησο τη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα και τα ορη Κίσσαβος Μαυροβούνι Πήλιο και Όθρυς έως και τις μεσημεριανές ώρες όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ενώ ο καιρός το απόγευμα θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές. Στις υπόλοιπες περιοχές του διαμερίσματος θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα μέχρι το απόγευμα αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα καθαρίσει.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά ο καιρός μετά το μεσημέρι θα ανοίξει.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και πιθανόν στην αρχή της ημέρας και 7 μποφόρ στις Σποράδες με εξασθένηση και από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 στα πεδινά και τα υπόλοιπα παραθαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 19 με 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 13 έως 20.

+++++++++

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με με λίγες αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά σε τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας καθώς και στη βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοι στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 22 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και βόρεια ηπειρώτικα και νησιώτικα τμήματα ενώ στα νησιά του Ιονίου όλη τη δυτική ηπειρωτική χώρα τμήματα τα Δωδεκάνησα και την νότια Κρήτη θα φτάνει κατά τόπους στους 23 με 24.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας που θα διακόπτονται από λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στις Σποράδες με γρήγορη εξασθένηση και στροφή από το μεσημέρι παντού σε νότιους 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 6 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 20.

++++++++++

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με αρέσει νεφώσεις κατά περιόδους στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο και από μεταβλητές διευθύνσεις τα υπόλοιπα θαλάσσια και ηπειρωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά ενώ στα νησιωτικά τμήματα από 13 έως 23.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά κυρίως.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με πιθανότητα για λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα θαλάσσια νότιοι 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 24.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *