Τάση του καιρού για τις επόμενες 6 εβδομάδες στη χώρα μας σύμφωνα με το μέσο όρο κίνησης του πολικού και του υποτροπικού αερόχειμαρρου.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 6 εβδομάδες στη χώρα μας σύμφωνα με τον μέσο όρο κίνησης του πολικού και υποτροπικου αερόχειμαρου.

 

23 με 27 Οκτωβρίου.

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της Μεσογείου και ελαφρώς υψηλότερες θα παραμείνουν και στη χώρα μας. Χαμηλότερες για την εποχή σε τμήματα της Σκανδιναβίας της ανατολικής Ευρώπης και τμήματος της Ρωσίας. Λίγα τοπικά φαινόμενα στη βορειοδυτική Ελλάδα.

 

28 Οκτωβρίου έως 1η Νοεμβρίου.

Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Ευρώπης της Ρωσίας αλλά και τμημάτων της Μαύρης θάλασσας της Τουρκίας και πιθανόν στα ανατολικά της χώρας μας. Αντίθετα υψηλότερες για την εποχή σε μεγάλο μέρος της δυτικής Μεσογείου και τοπικά και στη δυτική  Ευρώπη. Γενικά απουσία φαινομένων από τη χώρα εκτός ισως από τα βόρειοανατολικότερα τμήματα.

 

2 έως 6 Νοεμβρίου.

Εντυπωσιακά χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ρωσία με τις πρώτες ισχυρές παγωνιές και τις πρώτες πυκνές χιονοπτώσεις σε τμήματα  της δυτικής Ρωσίας (περιοχές πέριξ Μόσχας). Υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες στη δυτική και κεντρική Μεσόγειο και τη Σκανδιναβία ενώ κανονικές στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης της χώρας μας ενώ σημαντικά χαμηλότερες στην ανατολική Ευρώπη. Φαινόμενα πιθανόν αξιόλογα στο Ιόνιο και την δυτική Ελλάδα.

 

7 έως 11 Νοεμβρίου.

Γενικά υψηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες στη δυτική και κεντρική Μεσόγειο και τη Σκανδιναβία ελαφρώς χαμηλότερες οι κανονικές στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Ελαφρώς υψηλότερες από τις κανονικές στη χώρα μας. Πολύ έντονο κύμα ψύχους στα βάθη της Ρωσίας. Τοπικά φαινόμενα πιθανόν αξιόλογα στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα.

 

12 έως 16 Νοεμβρίου.

Έντονο κύμα κρύο στην κεντρική Ευρώπη τα Βαλκάνια και τμήματα της ανατολικής Ευρώπης. Αντίθετα οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες κυρίως στη Μεγάλη Βρετανία την Ιβηρική Χερσόνησο και τη Σκανδιναβία. Υποχώρηση του έντονου ψύχους και από τη Ρωσία. Σχετική κακοκαιρία σε όλη σχεδόν τη χώρα. Τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας.

 

17 έως 21 Νοεμβρίου.

Το πρώτο έντονο κύμα κρύου στην Ελλάδα την ανατολική Ευρώπη τα Βαλκάνια την Τουρκία και μέρος της κεντρικής Ευρώπης. Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες μόνο σε τμήματα της Σκανδιναβίας και της Ιβηρικής Χερσονήσου. Σημαντική κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τα εντονότερα φαινόμενα στα δυτικά και νότια. Αρκετές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά και πιθανόν χαμηλότερα υψόμετρα της βόρειας Ελλάδας.

 

22 έως 26 Νοεμβρίου.

Σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στα Βαλκάνια την Ελλάδα την ανατολική Ευρώπη και τμήματα της Ρωσίας ενώ σταδιακή πτώση στα κανονικά ή και λίγο χαμηλότερα επίπεδα για τη δυτική και κεντρική Ευρώπη και τη Σκανδιναβία. Μαλακός καιρός και τοπικά φαινόμενα μόνο στη δυτική Ελλάδα.

 

27 Νοεμβρίου έως 1η Δεκεμβρίου.

Νέα ψυχρή εισβολή στα Βαλκάνια την Ελλάδα τη Μαύρη θάλασσα και την Τουρκία ενώ αντίθετα αρκετά υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες στη δυτική και βόρεια Ευρώπη. Ψυχρός και καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με σχεδόν απουσία φαινομένων.

 

2 έως 6 Δεκεμβρίου.

Σημαντικά υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες σε όλη την Ευρώπη ενώ κανονικές για την εποχή σε τμήματα των Βαλκανίων της Ελλάδας και της Τουρκίας. Καλός καιρός στις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας πιθανόν τοπικά φαινόμενα στα ανατολικά και νότια.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *