Εκτίμηση βροχοπτώσεων / θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα

Τάση του καιρού όσο αφορά της βροχόπτωσης και της θερμοκρασίας για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων της 17 Οκτωβρίου 2022.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Τοπικές βροχές μικρής έντασης και διαρκείας στο βόρειο κομμάτι της Κρήτης. Θερμοκρασίες 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.

Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα. Θερμοκρασία 22 με 24 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Ασθενείς βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά ,βόρεια Εύβοια Σποράδες και ενδεχομένως Πιερία και βόρεια τμήματα της Κρήτης. Θερμοκρασία έως 20 με 21 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά έως 23 με 24 δυτικά.

 

Σάββατο 22 Οκτωβρίου.

Δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα. Θερμοκρασία 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Κυριακή 23 Οκτωβρίου.

Δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα. Θερμοκρασίες 25 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου.

Δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα. Θερμοκρασίες 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα. Θερμοκρασίες 25 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.

Δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα εκτός ίσως από κάποια μεμονωμένα στο βόρειο Ιόνιο και τα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θερμοκρασίες 26 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα εκτός ίσως από κάποιες μεμονωμένες βροχές στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασίες 24 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου.

Δεν αναμένονται τα αξιόλογα φαινόμενα εκτός ισως από κάποιες μεμονωμένες βροχές στα βουνά της Μακεδονίας. Θερμοκρασίες 22 με 26 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Σάββατο 29 Οκτωβρίου.

Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα εκτός ίσως από κάποιες μεμονωμένες μπόρες στην Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Θερμοκρασίες 23 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Κυριακή 30 Οκτωβρίου.

Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα εκτός από κάποια μεμονωμένα στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Θερμοκρασίες 24 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

Δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα εκτός ισως από κάποιες μεμονωμένες βροχές στα δυτικά και βόρεια ορεινά τμήματα κυρίως. Θερμοκρασίες 23 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

ΣΥΝΟΨΗ.

Απομεινάρια της διαταραχής που πέρασε θα δώσει την στις 19 του μήνα λίγα ακόμα φαινόμενα στη βόρεια Κρήτη. Πολύ ασθενές ψυχρό μέτωπο θα δώσει πολύ λίγα φαινόμενα άνευ σημασίας στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς στις 21 Οκτωβρίου. Από κει και πέρα και ως το τέλος του μήνα δεν φαίνεται καμία αξιόλογη ούτε καν μέτρια μεταβολή του καιρού στη χώρα μας. Πολύ μικρές πιθανότητες για κάποια τμήματα της δυτικής και βόρειας χώρας να δεχθούν κάποιες ασθενικές βροχές άνευ σημασίας. Οι θερμοκρασίες θα παραμένουν σε γενικές γραμμές σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα κατά 2-4 βαθμούς όλες τις επόμενες μέρες και το μόνο παρηγορητικό θα είναι οι αρκετά χαμηλές ελάχιστες νωρίς το πρωί.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.

  • Δεν υφίστανται τοπικές προγνώσεις για κάθε χωριό και κάθε πόλη στη μετεωρολογία. Υπάρχουν πάντα εκτιμήσεις για ευρύτερες περιοχές όπως παράδειγμα για έναν νομό ή για ένα διαμέρισμα της χώρας.
  • Οι προγνώσεις με αρκετά καλή ακρίβεια μπορούν να γίνουν έως 3 με 5 ημέρες. Από κει και πέρα  τα ποσοστά επιτυχίας πέφτουν σημαντικά.
  • Όταν μιλάμε για εκτίμησης πέραν της μιας εβδομάδας μιλάμε για μία γενική τάση ώστε να γνωρίζετε το γενικό μοτίβο του καιρού.
  • Ουδείς πέραν του μεγαλοδυναμου μπορεί να γνωρίζει το τι χειμώνας και το τι φθινόπωρο θα έχουμε στη χώρα μας και μάλιστα με ημερομηνίες.
  • Στο παρόν site ασχολούμαστε με την επιστήμη της μετεωρολογίας και όχι με άλλες μεθόδους που δεν θέλω να τις χαρακτηρίσω.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Αναλυτικές προγνώσεις / εκτιμήσεις για εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες μόνο μέσω δωρεάς.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Εκτίμηση βροχοπτώσεων / θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα

  1. Αντώνης says:

    Θα το ξαναπώ: Μπράβο σου Βασίλη, για τις επισημάνσεις με κόκκινα γράμματα!
    Άλλο πρόβλεψη , άλλο μαντεία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *