Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 17-19/10/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις σε τμήματα της Εύβοιας των Κυκλάδων των Δωδεκανήσων και μόνο στο νησί της Κρήτης θα σημειώνονται τοπικές βροχές έως και τις βραδινές ώρες κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοανατολικοί 2 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας ενώ σε Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική και νότια Πελοπόννησο θα φτάνει κατά τόπους και τους 25 με 26 και στα νησιωτικά τμήματα της χώρας από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί και τοπικά το μεσημέρι βορειοανατολικοί 2 με 3 με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 22.

+++++++++

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται στην Εύβοια την ανατολική Αττική τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κατά περιόδους περισσότερες το νησί της Κρήτης έως και αργά το απόγευμα. Ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί στα βορειότερα και τα φαινόμενα θα παραμείνουν κυρίως στα βόρεια και ορεινά τμήματα της Κρήτης έως και αργά το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο 8 και πιθανόν για λίγο και 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά κυρίως στα βόρεια και από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά Ηπειρώτικα έως 25 με 26 στα δυτικά και από 13 έως 24 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στην περιοχή των Σποράδων.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοι 5 με 6 μποφόρ, στα υπόλοιπα παραθαλάσσια τμήματα και το νομό Μαγνησίας βορειοανατολικοί 3 με 4 και μεταβλητοί ασθενείς τις άλλες περιοχές αλλά σταδιακά προς το απόγευμα θα στραφούν παντού σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 22.

+++++++++++++

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους έως και αργά το απόγευμα που ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με πολύ μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στη νότια Εύβοια και τις Κυκλάδες άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ με εξασθένηση σημαντική από το απόγευμα και μετά και από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά Ηπειρώτικα τμήματα έως 25 στα δυτικά και από 13 έως 23 Τα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες το μεσημέρι.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια 3 με 4 μποφόρ και από μεταβλητές διευθύνσεις στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 12 έως 22.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *