Η εξέλιξη της κακοκαιρίας για τις 16 Οκτωβρίου.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας για τις 16 Οκτωβρίου.

Επίπεδο 2.

Τοπικές βροχές και καταιγιδες κατά περιόδους ισχυρές θα σημειωθούν και τις επόμενες 24 ώρες στην περιοχή της Καρπάθου της Ρόδου και του Kαστελόριζου όπου και η πιθανότητα για τοπικές πλημμύρες είναι αυξημένη.

 

Επίπεδο 1.

Αντίθετα ποτιστικές βροχές μικρότερης έντασης και διαρκείας θα σημειώνονται μειούμενες τις επόμενες 24 ώρες και στην Κρήτη χωρίς αυτή τη φορά να είναι πολύ μεγάλη πιθανότητα πλημμυρών. Τα χιλιοστά και πάλι όμως θα είναι μεγάλα στο βόρειο κομμάτι του νησιού και κυρίως τους νόμους Ηρακλείου και Λασιθίου και κυρίως στις ορεινές περιοχές αυτών.

 

Τέλος πολύ λίγες βροχές άνευ σημασίας θα σημειωθούν κατά περιόδους σε τμήματα της ορεινής Ευβοίας της Βοιωτίας στα βόρεια της Αττικής και ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα της Φθιώτιδας της Αργολίδας της Κορινθίας και της Λακωνίας νωρίς το πρωί με γρήγορη βελτίωση.

Αξίζουν να σημειωθούν και οι χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες αύριο το πρωί υπό την επίδραση ξαστεριά σας σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας όπου ο υδράργυρος σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας θα πέσει και κάτω από τους 4-5 βαθμούς Κελσίου ενώ και σε τμήματα της Ηπείρου της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Θράκης και ορεινών της Πελοποννήσου θα κατέβει κοντά στους 8-10 ίσως και λίγο χαμηλότερα.

Αύριο θα αναρτηθεί νέα τακτική αναλυτική πρόγνωση καιρού για το επόμενο τριήμερο για όλη τη χώρα αλλά και τη Θεσσαλία ειδικότερα.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *