Χάρτες επικινδυνότητας 1 έως 4 για όλη τη χώρα για 13-16/10/2022. Αρκετές βροχές και καταιγίδες.

Βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο σταδιακά θα ενισχυθεί θα ενισχυθεί κοντά στον κόλπο του Τάραντα και το Ιόνιο πέλαγος όπως βλέπετε και στο χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων

Μάλιστα η πολύ αργή κίνηση του θα βοηθά στον εμπλουτισμό συνεχώς με υγρασία μεγάλου τμήματος του νησιών του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας με αποτέλεσμα τα αξιόλογα φαινόμενα.

Μελέτη δεδομένων προγνωστικού μοντέλου με ανάλυση 5 X 5 km.
Τα δεδομένα θα παρουσιάζονται μέσω εφαρμογής παρουσίασης δεδομένων.
Υπάρχουν 5 επίπεδα κινδύνου για βροχόπτωση ή χιονόπτωση.
Επίπεδο 1: βροχόπτωση  2-10 χιλιοστά.
Επίπεδο 2: βροχόπτωση 10-25 χιλιοστά.
Επίπεδο 3 : βροχόπτωση 25-50 χιλιοστά.
Επίπεδο 4 : βροχόπτωση 50-100 χιλιοστά.

Στους παρακάτω χάρτες μπορείτε να δείτε ανάλογα με τα χιλιοστά τις περιοχές που είναι χρωματισμένες.

Επίπεδο 1.

Έτσι λοιπόν τοπικές βροχές θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τμήμα των Δωδεκανήσων.

Επίπεδο 2.

Τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα σε πολλές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας του μεγαλύτερο μέρος της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας των Σποράδων της Ηπείρου των νησιών του Ιονίου και στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου και της βόρειας Κρήτης.

Επίπεδο 3.

Σε αυτό το επίπεδο έχουμε περιοχές που ενδεχομένως να σημειωθούν τοπικές πλημμύρες αφού θα σημειωθούν κατά τόπους κοντά στα 40 με 50 χιλιοστά βροχής και καλύπτουν αρκετούς νόμους της δυτικής Μακεδονίας της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της Ηπείρου της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου των νησιών του Ιονίου και ενδεχομένως της ανατολικής Εύβοιας και της βόρειας Κρήτης.

Επίπεδο 4.

Τέλος υπάρχουν και λίγες περιοχές κυρίως στα νησιά του νότιου Ιονίου της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου και ορεινών κυρίως τμημάτων της Κρήτης και της δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου που δεν αποκλείεται να σημειωθούν κατά τόπους και πάνω από 50 με 100 χιλιοστά υετού.

Προσοχή λοιπόν στις περιοχές του επιπέδου 3 και 4 όπου τα χιλιοστά θα είναι αρκετά όχι πρωτοφανή αλλά χρειάζεται μία σχετική προσοχή μετά από τις τόσες βδομάδες ανομβρίας που προηγήθηκαν.

Αύριο θα αναρτηθεί και η αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας και ειδικότερα Θεσσαλίας για το τριήμερο 14 με 16 Οκτωβρίου. Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθήστε καθημερινώς τα νεότερα άρθρα.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *