Τάση του καιρού για τις επόμενες 6 εβδομάδες στη χώρα μας σύμφωνα με το μέσο όρο κίνησης του πολικού και του υποτροπικού αερόχειμαρρου.

Τάση του καιρού για τις επόμενες 6 εβδομάδες στη χώρα μας σύμφωνα με το μέσο όρο κίνησης του πολικού και του υποτροπικού αεροχειμαρρου.

13 με 17 Οκτωβρίου.

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη σχεδόν την Ευρώπη ενώ στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ελλάδας οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Φαινόμενα μέτριας έντασης και διάρκειας κυρίως στα δυτικά κεντρικά και βόρεια της χώρας μας πολύ λιγότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

 

18 με 22 Οκτωβρίου.

Υψηλές θερμοκρασίες σε όλη σχεδόν την δυτική κεντρική νότια Ευρώπη ενώ θετικές αποκλίσεις θα υπάρχουν και στην χώρα μας. Θα συνεχιστεί ο γενικά άστατος καιρός με τοπικά φαινόμενα κατά περιόδους στις περισσότερες περιοχές της χώρας και κυρίως στα δυτικά κεντρικά βόρεια και ανατολικά τμήματα της χώρας.

 

23 με 27 Οκτωβρίου.

Υψηλές θερμοκρασίες στη Μεσόγειο και τις γύρω χώρες ενώ αντίθετα ψυχρή εισβολή σε τμήματα της κεντρικής βόρειας και ανατολικής Ευρώπης. Θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα και στη χώρα μας. Τοπικά φαινόμενα γενικά μικρής έντασης και διάρκειας κυρίως στη βορειοδυτική Ελλάδα.

 

28 Οκτωβρίου έως 1 Νοεμβρίου.

Υψηλές θερμοκρασίες στη δυτική βορειοδυτική και νοτιοδυτική Ευρώπη και μέρος της κεντρικής Μεσογείου ενώ αντίθετα στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής και βόρειας Ευρώπης θα υπάρξει σημαντική ψυχρή εισβολή. Ψήγματα της ψυχρής εισβολής θα δεχθεί και ανατολική και βόρεια χώρα. Λιγοστά φαινόμενα κυρίως στη βορειοανατολική Ελλάδα.

 

2 έως 6 Νοεμβρίου.

Υψηλές θερμοκρασίες στην  Σκανδιναβία και την κεντρική και δυτική Μεσόγειο, κανονικές στις υπόλοιπες περιοχές και πολύ χαμηλές σε τμήματα της βορειοανατολικής Ευρώπης και της Ρωσίας. Κανονικές γενικά θερμοκρασίες στη χώρα μας. Πιθανώς αξιόλογα φαινόμενα στη βορειοδυτική Ελλάδα και απουσία φαινομένων στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

 

7 έως 11 Νοεμβρίου.

Υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες σε τμήματα της κεντρικής Μεσογείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Σκανδιναβίας, κανονικές τις υπόλοιπες περιοχές και ελαφρώς χαμηλότερες στη βορειοανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία. Κανονικές ή λίγο υψηλότερες στη χώρα μας. Ισχυρή κακοκαιρία στην κεντρική Μεσόγειο την Ιταλία και τμήματα του Ιονίου και της ηπειρωτικής χώρας με αρκετές βροχές και καταιγίδες.

 

12 έως 16 Νοεμβρίου.

Υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες στην ιβηρική Χερσόνησο και τη Σκανδιναβία. Έντονο κύμα ψύχους στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής κεντρικής ανατολικής και νότιας Ευρώπης. Η πρώτη αξιόλογη ισχυρή ψυχρή εισβολή για την κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Αξιόλογη κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες και με τις πρώτες έντονες και αξιόλογες χιονοπτώσεις κυρίως σε ορεινά τμήματα.

 

17 με 21 Νοεμβρίου.

Ελαφρώς υψηλότερες από τις κανονικές θερμοκρασίες στην Ιβηρική χερσόνησο τη Μεγάλη Βρετανία και τη Σκανδιναβία. Συνεχίζεται η αξιόλογη έως έντονη ψυχρή εισβολή σε τμήματα της δυτικής κεντρικής ανατολικής και νότιας Ευρώπης. Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με ιδιαίτερη έμφαση στα κεντρικά και βόρεια. Συνεχίζονται οι βροχές και καταιγίδες και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

 

22 με 26 Νοεμβρίου.

Υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή στην ανατολική Ευρώπη τη Ρωσία και την κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, κανονικές και λίγο χαμηλότερες στα δυτικά νοτιοδυτικά και βόρεια τμήματα της Ευρώπης. Κανονικές ή λίγο υψηλότερες και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αρκετά φαινόμενα κυρίως στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *