Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 7-9/10/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη την χώρα αλλά στην Εύβοια τα βόρεια της Αττικής τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους που έως και το βράδυ θα επιμείνουν μόνο στην Κρήτη. Τα φαινόμενα ενδεχομένως στην βόρεια Κρήτη και τα ορεινά της να είναι αξιόλογα.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ  και 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 3 έως 25 και τοπικά στα δυτικά 26 με 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 22.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες βορειοανατολικοί 4 με 5 και στις Σποράδες και 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση αργά το βράδυ και από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 στα πεδινά με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 7 έως 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια πεδινά του νησιού και τις ορεινές περιοχές φαινόμενα τα οποία θα διαρκέσουν έως και αργά το βράδυ  όπου ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως στην Εύβοια και τις Κυκλάδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και βορειοδυτικοί 3-4 στα υπόλοιπα πελάγη και τα ηπειρώτικα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 27 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά και ενδεχομένως σε Θεσσαλία ,δυτική Στερεά και νότια Πελοπόννησο 28 ενώ στα νησιωτικά τμήματα θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες κατά περιόδους.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς και αργότερα νοτιοανατολικοί 2 με 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 25/26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 24.

+++++++++++++

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός με πιθανότητα για περιορισμένη ορατότητα το πρωί κυρίως σε ορεινά τμήματα και τη δυτική Ελλάδα και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βοριάδες 5 μποφόρ και πιθανόν για λίγο 6 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 25 με 26 και τοπικά στη Θεσσαλία τη δυτική Στερεά και τη νότια Πελοπόννησο 27 με 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού μεταβλητοί 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 10 έως 27 και πιθανόν 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 25.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *