Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Νοτιάδες και αξιόλογες βροχές στα δυτικά με την ελπίδα και για άλλες περιοχές

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 6 Οκτωβρίου 2022.

9 και 10 Οκτωβρίου.

> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου στο τέλος της περιόδου. Θερμοκρασίες 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

+++++++++

11 με 13 Οκτωβρίου.

> 95% πιθανότητα για σταδιακή αλλαγή πρώτα στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική χώρα ενώ τοπικά φαινόμενα στις 13 του μήνα θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου. Ανεπηρέαστα τα Δωδεκάνησα και μέρος των Κυκλάδων και της Κρήτης. Θερμοκρασία στα ανατολικά και νότια έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου ενώ λίγο χαμηλότερη θα είναι στα δυτικά και βόρεια.

++++++++++

14 με 16 Οκτωβρίου.

58% πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα την Κρήτη ενώ ανεπηρέαστες θα είναι η Θράκη τα νησιά του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασία σε σταδιακή σημαντική πτώση δεν θα ξεπερνά τους 20 με 24 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του κεντρικού και βορείου Αιγαίου ενώ στα δυτικά και νότια θα φτάνει κατά τόπους στους 26.

42% πιθανότητα και τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου τη δυτική Ηπειρωτική χώρα την Πελοπόννησο και κάποια τμήματα της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας ενώ πολύ λιγότερα θα είναι τα φαινόμενα στην υπόλοιπη Μακεδονία. Ανεπηρέαστες τελείως η ανατολική Μακεδονία η Θράκη τα νησιά του κεντρικού ανατολικού Αιγαίου οι Κυκλάδες η ανατολική Στερεά η Εύβοια τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο στους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

+++++++++++++

17 με 21 Οκτωβρίου.

28% πιθανότητα για βελτιωμένο καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία σε μικρή σταδιακή άνοδο από τους 24 στους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

24% πιθανότητα για νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά κυρίως από τις 18 του μήνα και μετά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες ενώ αξιόλογα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις περισσότερες περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Πολύ λιγότερα τα φαινόμενα σε τμήματα των Κυκλάδων των Δωδεκανήσων και της Κρήτης. Θερμοκρασία έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά αλλά θα σημειώσει σημαντική πτώση στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας στις 19 20 και 21 του μήνα με τα φαινόμενα και δεν θα ξεπερνά τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και νότια τμήματα θα φτάνει τους 22 με 24.

20% πιθανότητα με καλό καιρό σε όλη τη χώρα ενώ στις 20 και 21 του μήνα θα σημειωθούν τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας στη Μακεδονία και τη Θράκη. Θερμοκρασία αρχικά αρχικά έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο στα ανατολικά και νότια φτάνοντας τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου στις 19, 20 και 21 του μήνα.

15% πιθανότητα προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά μετά τις 19 του μήνα θα σημειωθούν τοπικά φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μικρής έντασης και διάρκειας γενικά. Θερμοκρασίες από τους 25 στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν 30 στα ανατολικά και νότια τμήματα.

13% πιθανότητα για αλλαγή σημαντική του καιρού στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και το μεγαλύτερο μέρος των νησιών του Αιγαίου με βροχές και καταιγίδες ενώ από τις 18 του μήνα και μετά ο καιρός στα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Νέα επιδείνωση του καιρού μετά τις 19 του μήνα στην δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου με νέα φαινόμενα. Θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα οχι πάνω από 15 με 19 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα έως το τέλος της περιόδου. Λίγο υψηλότερες θερμοκρασίες στα δυτικά και νότια κυρίως παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα. Πυκνές χιονοπτώσεις στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης στην αρχή της περιόδου.

+++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ 

Για το διήμερο 9 και 10 Οκτωβρίου καλός καιρός σε όλη τη χώρα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Για το τριήμερο 11 με 13 Οκτωβρίου αλλάζει ο καιρός στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου με αρκετά φαινόμενα ενώ φαίνεται στις 13 Οκτωβρίου κάποια φαινόμενα να επηρεάζουν και την υπόλοιπη Ηπειρωτική χώρα και νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου. Θερμοκρασίες παραμένουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια λίγο χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια με τα φαινόμενα.

Για το τριήμερο 14 με 16 Οκτωβρίου θα συνεχιστούν τα φαινόμενα κατά περιόδους κυρίως στα νησιά του Ιονίου και την Ηπειρωτική χώρα ενώ τμήματα της Μακεδονίας της Θράκης του Αιγαίου της Κρήτης των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων είναι ακόμα αμφίβολα για αξιόλογα φαινόμενα. Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση τι 20 με 24 βαθμούς Κελσίου στις περιοχές φαινομένων ενώ αντίθετα στα ανατολικά και νότια θα είναι λίγο υψηλότερη.

Τέλος για την περίοδο 17 με 21 Οκτωβρίου  υπάρχει ένα βασικό σενάριο κοντά στο 63% επικρατήσει γενικά βελτιωμένος καιρός στη χώρα με πιθανότητα για κάποια φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα ενώ υπάρχει και ένα ποσοστό κοντά στο 37% να υπάρξει νέα μεταβολή του καιρού με αξιόλογα φαινόμενα κυρίως στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου. Για την θερμοκρασία οι περισσότερες πιθανότητες είναι να παραμείνει σε κανονικά ή και λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα κοντά στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο στη χώρα. Αναμένουν τις επόμενες μέρες τα νεότερα στοιχεία.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *