Εκτίμηση βροχοπτώσεων / θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα

Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες 14 ημέρες στη χώρα σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων της 4ης Οκτωβρίου 2022.

7 Οκτωβρίου.

Τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες στο βόρειο κυρίως κομμάτι της Κρήτης. Θερμοκρασία έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

8 Οκτωβρίου.

Τοπικές βροχές κατά περιόδους στο βόρειο κομμάτι της Κρήτης. Θερμοκρασίες έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

9 Οκτωβρίου.

Δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα. Θερμοκρασίες έως 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

10 Οκτωβρίου.

Δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα. Θερμοκρασίες 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

11 Οκτωβρίου.

Πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου. Θερμοκρασία 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

12 Οκτωβρίου.

Τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδων στα νησιά του Ιονίου και πιθανόν στα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της δυτικής Πελοποννήσου. Θερμοκρασία 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

13 Οκτωβρίου.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο τα νησιά του Ιονίου τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.  Μικρή πιθανότητα για ασθενή φαινόμενα σε τμήματα της Θεσσαλίας της υπόλοιπης Στερεάς της Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασία 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

14 Οκτωβρίου.

Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες στην Ήπειρο τα νησιά του Ιονίου τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και ενδεχομένως ασθενικά φαινόμενα σε κάποια τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας  και της Στερεάς Ελλάδας. Θερμοκρασία 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

15 Οκτωβρίου.

Τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και ενδεχομένως λίγα φαινόμενα σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας Μακεδονίας Στερεάς και Πελοποννήσου. Θερμοκρασία 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

16 Οκτωβρίου.

Λίγα τοπικά φαινόμενα κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και σε κάποια ορεινά κυρίως τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Θερμοκρασία 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

17 Οκτωβρίου.

Λίγα τοπικά φαινόμενα στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν την Μακεδονία. Θερμοκρασίες 27 με 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

18 Οκτωβρίου.

Πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια ορεινά κυρίως τμήματα. Θερμοκρασία 26 έως 30 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

ΣΥΝΟΨΗ.

Τοπικά φαινόμενα με συνοδεία ισχυρών βοριάδων στην Κρήτη το διήμερο 7 και 8 του μήνα με τη θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα. Εμφανή διαταραχή στις 12 έως τις 15 Οκτωβρίου που φαίνεται να επηρεάζει σχεδόν σίγουρα τα νησιά του Ιονίου και τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Αρκετά αμφίβολη με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η επέκταση των φαινομένων ανατολικότερα. Τέλος η δραστηριότητα θα επικεντρωθεί κυρίως στην περιοχή της Ιταλίας και της κεντρικής Ευρώπης μετά τις 16 του μήνα οπότε και πάλι μόνο τα νησιά του Ιονίου ενδέχεται να δέχονται κάποια φαινόμενα. Σε γενικές γραμμές οι  υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και η ανομβρία συνεχίζεται σε όλη τη χώρα εκτός από τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική χώρα που σίγουρα θα σημειωθούν κάποια αξιόλογα φαινόμενα.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.

  • Δεν υφίστανται τοπικές προγνώσεις για κάθε χωριό και κάθε πόλη στη μετεωρολογία. Υπάρχουν πάντα εκτιμήσεις για ευρύτερες περιοχές όπως παράδειγμα για έναν νομό για ένα διαμέρισμα της χώρας.
  • Οι προγνώσεις με αρκετά καλή ακρίβεια μπορούν να γίνουν έως 3 με 5 ημέρες. Από κει και πέρα  τα ποσοστά επιτυχίας πέφτουν σημαντικά.
  • Όταν μιλάμε για εκτίμησης πέραν της μιας εβδομάδας μιλάμε για μία γενική τάση ώστε να γνωρίζετε το γενικό μοτίβο του καιρού.
  • Ουδείς πέραν του μεγαλοδυναμου μπορεί να γνωρίζει το τι χειμώνας και το τι φθινόπωρο θα έχουμε στη χώρα μας και μάλιστα με ημερομηνίες. 
  • Στο παρόν site ασχολούμαστε με την επιστήμη της μετεωρολογίας και όχι με άλλες μεθόδους που δεν θέλω να τις χαρακτηρίσω.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Αναλυτικές προγνώσεις / εκτιμήσεις για εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες μόνο μέσω δωρεάς.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *