Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 4-6/10/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις στη Χαλκιδική τη νότια Μακεδονία το βόρειο Αιγαίο τη Θεσσαλία τις Σποράδες την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο με τοπικές βροχές κυρίως στα θαλάσσια τμήματα οι οποίες σταδιακά θα επικεντρωθούν στην περιοχή της ανατολικής Εύβοιας  και της νότιας Πελοποννήσου ενώ πριν από το μεσημέρι φαινόμενα θα αρχίσουν να σημειώνονται και στη βόρεια Κρήτη ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Επισημαίνεται ότι αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα μόνο στην περιοχή της ανατολικής Ευβοίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα και 8 μποφόρ στα πελάγη με μικρή εξασθένηση στο βόρειο Αιγαίο προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 5 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο την ανατολική Ρόδο και τη νότια Κρήτη πιθανόν να φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα νησιώτικα τμήματα έως 22 με 25.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες ενώ θα σημειωθούν τοπικές μπόρες μόνο στις Σποράδες έως και το μεσημέρι με βελτίωση Κυριακή στη συνέχεια.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση μετά το μεσημέρι και μεγαλύτερη αργά το απόγευμα ενώ στα πεδινά από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 μποφόρ τις μεσημεριανές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νόμων Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 25.

++++++++++++++

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπονται στη Μεσσηνία την Λακωνία είναι ανατολική Μαγνησία τις Σποράδες στη νότια Χαλκιδική και κυρίως στην Εύβοια τοπικές νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους φαινόμενα τα οποία πιθανόν να επηρεάσουν για λίγο και κάποια πεδινά τμήματα της Βοιωτίας και της Αγχιάλου με γρήγορη βελτίωση πριν από το απόγευμα σε όλες τις περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πιθανόν μέχρι τα 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά και την ανατολική Ρόδο 26 με 27 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά τμήματα δεν θα ξεπερνά τους 22 με 24.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας από τις πρωινές ώρες και μετά ενώ στην περιοχή της Μαγνησίας και των Σποράδων θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις λίγο πριν από το μεσημέρι όπου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες βροχές με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις τις πολύ πρωινές ώρες και βελτίωση στη συνέχεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά ανατολικοί βορειοανατολικοί το μεσημέρι και το απόγευμα 3 με 4 μποφόρ ενώ στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 Και πιθανόν για λίγο 6 με εξασθένηση αργά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 24.

+++++++++++++++++

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται στη βόρεια Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους έως και τις βραδινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλύτερος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στο κεντρικό Αιγαίο και τις Σποράδες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες λίγες βροχές που πιθανόν να επηρεάσουν αργά το απόγευμα προς το βράδυ και την περιοχή των Δωδεκανήσων με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και στο Ιόνιο ανατολικοί 3 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και την ανατολική Ρόδο 26 με 27 βαθμούς Κελσίου έως 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά και τις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 24 με 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 22.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *