Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Βοριάδες στην αρχή και υποσχόμενοι νοτιάδες για βροχές στη συνέχεια

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

5 και 6 Οκτωβρίου.

82% πιθανότητα για καλοκαιρία σε όλη τη χώρα με πολύ λίγα φαινόμενα στην Εύβοια τη βόρεια Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες. Θερμοκρασίες έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

18% πιθανότητα για  καλός καιρός σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασίες 24 με 26 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

+++++++++++++

7 έως 9 Οκτωβρίου.

>95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για φαινόμενα στην Εύβοια την βόρεια Κρήτη και πιθανόν στα βόρεια της Αττικής που κατά τόπους θα είναι αξιόλογα. Θερμοκρασίες έως 24 με 27 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

+++++++++++++

10 έως 12 Οκτωβρίου.

54% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά αλλά από τις 11 του μήνα και μετά ο καιρός θα επιδεινωθεί στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο ενώ λίγο φαινόμενα θα σημειωθούν και στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και τις Σποράδες. Θερμοκρασίες γενικά στο εσωτερικό της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας 27 με 29 βαθμούς Κελσίου λίγο χαμηλότερη στα δυτικά βόρεια και νησιά του Αιγαίου.

18% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα ενώ θα επιδεινωθεί μόνο στα νησιά του Ιονίου και την δυτική και νότια Πελοπόννησο στις 11 και κυρίως 12 του μήνα ενώ λίγα φαινόμενα ενδέχεται να σημειωθούν και σε ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας της Στερεάς και της υπόλοιπης Πελοποννήσου. Θερμοκρασία έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας με μικρή κάμψη στα ανατολικά Και βόρεια στις 12 του μήνα.

15% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγα φαινόμενα κατά περιόδους στις Σποράδες την Εύβοια την ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασία γενικά από 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

13% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά άλλα στις 12 του μήνα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο και ενδεχομένως σε κάποια ορεινά τμήματα της δυτικής Στερεάς της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας. Θερμοκρασία έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά κυρίως τμήματα της χώρας.

+++++++++++++

13 έως 17 Οκτωβρίου.

44% πιθανότητα για σημαντική αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν και σε άλλες περιοχές της χώρας πολύ μικρότερης έντασης με σταδιακή βελτίωση μετά τις 16 του μήνα όπου τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν κυρίως στα νοτιότερα τμήματα της χώρας. Θερμοκρασία χαμηλή στα δυτικά και βόρεια οχι πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου έως 24 με 25 στην υπόλοιπη χώρα με σημαντική πτώση αυτής στις 14 του μήνα που δεν θα ξεπερνά πουθενά στα ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς Κελσίου και σταδιακή άνοδο και πάλι από τις 15 του μήνα σε τιμές 20 με 25 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά και νότια.

42% πιθανότητα και τοπικά φαινόμενα αρχικά στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη και σταδιακά σε κάποια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας της ανατολικής Θεσσαλίας και των Σποράδων ενώ από τις 15 του μήνα και μετά θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού σε όλα τα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία με τοπικά φαινόμενα κατά περιόδους. Θερμοκρασία αρχικά έως 27 βαθμούς Κελσίου θα σημειώσει μικρή άνοδο στις 15 και 16 του μήνα στην ανατολική και νότια χώρα που θα φτάσει τους 28 με 29.

16% πιθανότητα για σταδιακή αλλαγή του καιρού στις 13 και 14 του μήνα στα νησιά του βόρειου Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά με έντονες βροχές και καταιγίδες ενώ λίγα φαινόμενα ενδέχεται να σημειωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα και κυρίως στη Μακεδονία στο τέλος της περιόδου. Θερμοκρασίες έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου και ενδεχομένως στις 15 και 16 του μήνα έως και 30 με 31 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά λόγω των νοτιάδων.

+++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου καλός καιρός θα συνεχιστεί στη χώρα με λίγα φαινόμενα στην Εύβοια τη βόρεια Κρήτη τις δυτικές Κυκλάδες και τη θερμοκρασία σε έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Για το τριήμερο 7 έως 9 Οκτωβρίου ο καλός καιρός θα συνεχιστεί με πιθανότητα και πάλι για κάποια φαινόμενα κυρίως στην Εύβοια και τη βόρεια Αττική και κυρίως στη βόρεια Κρήτη που πιθανόν να είναι αξιόλογα με τη θερμοκρασία περίπου στα ίδια επίπεδα μεταξύ 24 και 27 βαθμών κελσίου.

Για το τριήμερο 10 με 12 Οκτωβρίου υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες κοντά στο 55% να επιδεινωθεί ο καιρός στο Ιόνιο την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο με έντονα φαινόμενα ενώ λιγότερα πιθανό να επηρεάσουν και τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και τις Σποράδες κατά κύριο λόγο και με τη θερμοκρασία να πέφτει στα δυτικά και βόρεια αλλά να ανεβαίνει στους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου κυρίως από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα. Υπάρχει και ένα ποσοστό κοντά στο 35% ο καλός σχετικά καιρός να συνεχιστεί και αυτό το τριήμερο αλλά δεν είναι αυτό το βασικό σενάριο.

Τέλος για την περίοδο 13 έως 17 Οκτωβρίου υπάρχει ποσοστό κοντά στο 44% για σημαντική αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο ενώ τοπικά φαινόμενα μικρότερης έντασης και διάρκειας θα σημειωθούν και σε άλλα τμήματα της χώρας ενώ φαίνεται ο καιρός στις 16 του μήνα και μετά σταδιακά να βελτιώνεται και τα φαινόμενα να επικεντρώνεται μόνο στη νότια Ελλάδα. Η θερμοκρασία τις δύο ημέρες των φαινομένων θα πέσει σημαντικά στην κεντρική και βόρεια χώρα ενώ τις υπόλοιπες μέρες θα φτάνει τους 20 με 25 βαθμούς Κελσίου γενικά τα Ηπειρώτικα. Υπάρχει και ένα ποσοστό κοντά στο 41% τα έντονα φαινόμενα να παραμείνουν στα δυτικά τμήματα της χώρας και να είναι πολύ λιγότερες στην υπόλοιπη χώρα  και τους νοτιάδες ανεβάζουν τη θερμοκρασία κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου από τη Θεσσαλία και νοτιότερα. Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε ώστε να ξεκαθαρίσουμε τις υπόλοιπες ημέρες την ακριβή πορεία του βαρομετρικού χαμηλού και αν αυτή θα επηρεάσει τελικά πολύ μεγάλο μέρος της χώρας ή κυρίως την δυτική και βόρεια χώρα μόνο.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *