Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-3/10/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για κάποιες πρόσκαιρες μπόρες και λίγες καταιγίδες έως και τις βραδινές ώρες όπου ο καιρός θα επιδεινωθεί και τα φαινόμενα θα ενταθούν και πρόσκαιρα θα επεκταθούν και στην δυτική Στερεά και τη δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός έως και το απόγευμα ενώ στη συνέχεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και την υπόλοιπη Μακεδονία χωρίς φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 3 με 4 στο Αιγαίο με σταδιακή ενίσχυση στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις στα 7 και από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο στα 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 31 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου και την Ήπειρο ενώ σε τμήματα της Θεσσαλίας της Στερεάς της Πελοποννήσου της Κρήτης και στην ανατολική Ρόδο θα φτάσει κατά τόπους τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός και μόνο το απόγευμα στην Πίνδο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν αργά το βράδυ κάποιος τοπικές μπόρες.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα αλλά από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 30.

++++++++++++++

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από δυτικά προς τα ανατολικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική κεντρική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικό Αιγαίο έως και τις μεσημεριανές ώρες με γρήγορη βελτίωση. Τα φαινόμενα θα επιμείνουν για λίγες ακόμα ώρες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αργά το απόγευμα αλλά και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά σε τμήματα των νόμων Φλώρινας Κοζάνης Πέλλας Ημαθίας Ιωαννίνων Άρτας και των νησιών Λήμνου και Σαμοθράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις σταδιακά από τα βόρεια προς τα νότια έως και 8 μποφόρ κυρίως στο Θερμαϊκό και τα νησιά του Ιονίου με σταδιακή σημαντική εξασθένηση από τα βόρεια προς τα νότια αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τμήματα και το Ιόνιο έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές καιρός 25 με 28 στα νησιά του Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού τα ξημερώματα της Κυριακής με τοπικές βροχές και πιθανότητα για γρήγορες καταιγίδες πολύ μικρής διάρκειας ενώ ο καιρός πριν από το μεσημέρι θα έχει βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με πιθανότητα για σύντομη μπόρα αλλά πολύ γρήγορα πριν από το μεσημέρι ο καιρός θα έχει βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στα πεδινά και 7 με 8 στα παραθαλάσσια έως και το απόγευμα με σταδιακή σημαντική εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 28.

+++++++++++++

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στη Μακεδονία και τη Θράκη όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 27 με 28 βαθμούς στη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του Αιγαίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο τα νησιά του Ιονίου την Κρήτη και ως 30 με 31 βαθμούς κελσίου σε Θεσσαλία ανατολική Στερεά την Πελοπόννησο ανατολική Ρόδο και νότια Κρήτη. 

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω βουνά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα αρχικά νοτιανατολικοι και γρήγορα και πάλι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 26.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Αναλυτικές προγνώσεις / εκτιμήσεις για εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες μόνο μέσω δωρεάς.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *