Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 29-30/9/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα έως και τις μεσημεριανές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα στη Θράκη θα σταματήσουν ενώ θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται ως και αργά το βράδυ στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και πιθανόν σε κάποια ορεινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά σε κάποια λίγα τμήματα της Ηπείρου και των ορεινών της δυτικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη και 4 με 5 στα πεδινά τις μεσημεριανές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 31 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο την κεντρική Κρήτη και την ανατολική Ρόδο και έως 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες ηπειρωτικές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός  σε όλη την περιφέρεια για τις Σποράδες με λίγες τοπικές νεφώσεις  τις μεσημεριανές ώρες ενώ στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας θα εκδηλώνονται τοπικές μπόρες έως και αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες ενώ πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες θα ενισχυθούν σημαντικά και στην πεδιάδα με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου στο νομό Λάρισας από 15 έως 31 βαθμούς και στην περιοχή της Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις φοράδες από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά στα νησιά του Ιονίου τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες πέριξ της Κέρκυρας ενώ στην υπόλοιπη δυτική Ελλάδα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής έντασης και διάρκειας. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας πιθανόν το πρωί να υπάρχει περιορισμένη ορατότητα και λίγες ομίχλες αλλά στη συνέχεια θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα της ηλιοφάνειας με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι μόνο στα ορεινά της  Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 μποφόρ στο Ιόνιο και 4 στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πρόσκαιρα στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την κεντρική Κρήτη και πρόσκαιρα 31-33 βαθμούς Κελσίου και στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά των Τρικάλων και της Καρδίτσας τις πρωινές ώρες όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και κάποιες μεμονωμένες βροχές με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα πεδινά και τα θαλάσσια με σημαντική εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 30/32 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Αναλυτικές προγνώσεις / εκτιμήσεις για εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες μόνο μέσω δωρεάς.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *