Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 26-28/9/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται σε όλη τη χώρα καλός καιρός αλλά πολύ γρήγορα από νωρίς το ξημέρωμα στα νησιά του Ιονίου θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειότερα τμήματα όπου προς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σύντομες καταιγίδες. Σταδιακά μέχρι το μεσημέρι οι νεφώσεις θα επεκταθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία όπου θα αρχίσει και εκεί να σημειώνονται κάποια φαινόμενα διάσπαρτα τα οποία θα ενταθούν το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας έως και αργά το απόγευμα και τις βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει καλός ενώ μόνο στο νότιο Ιόνιο την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και τα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν κάποιες τοπικές μπόρες. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στην ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας και ενδεχομένως σε κάποια τμήματα της Θεσπρωτίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και 3-4 στο Αιγαίο με σταδιακή μικρή αύξηση προς το απόγευμα στα 7 μποφόρ στα ανοιχτά του βόρειου Ιονίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 26 και τοπικά σε Θεσσαλία και ανατολική Στερεά 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιωτικά τμήματα από 15 έως 26.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός αρχικά αλλά σταδιακά από το μεσημέρι και μετά στα ορεινά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν από το απόγευμα τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας. Ενδεχομένως να επηρεαστεί και η περιοχή της Καλαμπάκας με κάποια λίγα μεμονωμένα φαινόμενα. Στις υπόλοιπες περιοχές της πεδιάδας οι νεφώσεις προς το βράδυ θα αυξηθούν ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα της περιφέρειας και τις Σποράδες ο καλός καιρός θα παραμείνει ως αργά το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο από το απόγευμα και μετά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στα πεδινά το μεσημέρι και 4 και αργότερα 5 στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 9 έως 28/29 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 26/27.

+++++++++++++

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπεται αλλαγή του καιρού στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο τη δυτική και μέρος της κεντρικής Μακεδονίας με τοπικές βροχές κατά περιόδους πιθανόν ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του βόρειου Ιονίου και αργότερα το ξημέρωμα και στην περιοχή της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Σταδιακά έως και το μεσημέρι θα επηρεαστούν και πολλά τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και το εσωτερικό της Πελοποννήσου. Προς τις απογευματινές ώρες τοπικά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στις Σποράδες νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, Αττικοβοιωτία και πιθανόν νησιά του κεντρικού Αιγαίου με σταδιακή βελτίωση έως και τις βραδινές ώρες σε όλες τις περιοχές. Πιθανότητα επιμονής των φαινομένων αργά το βράδυ στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και την Βοιωτία πιθανόν την Εύβοια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και ενδεχομένως σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας στα βόρεια σύνορα της χώρας μας σε ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 4 με 5 στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα τη Θράκη και τα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και έως 29 με 31 στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την κεντρική Μακεδονία την ανατολική Πελοπόννησο τη βόρεια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα πρώτα στο νομό Τρικάλων και Λάρισας και γρήγορα και στο νομό Καρδίτσας και Μαγνησίας οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα υπάρξει ένα πέρασμα βροχών ενώ στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας δεν αποκλείεται τις μεσημεριανές ώρες να εκδηλωθούν και σύντομες καταιγίδες. Ο καιρός αργά το απόγευμα θα έχει βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές σημαντικά και ως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει και στις Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές και πρώτες απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές μπόρες με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και 4 με 5 στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας  την περιοχή της Αγχιάλου και Λάρισας από 13 έως 29/31 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 27/29.

+++++++++++++

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

Προβλέπονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι οποίες θα επιμείνουν έως και τις μεσημεριανές ώρες με βελτίωση στη συνέχεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος με πυκνές ομίχλες το πρωί κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας τη δυτική Μακεδονία και ενδεχομένως και τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν στα δυτικότερα τμήματα λίγες καταιγίδες. Αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές και κάποια λίγα φαινόμενα θα παραμένουν έως και αργά το βράδυ μόνο στη δυτική Ελλάδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 6 μποφόρ στα πελάγη και  και 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά Ηπειρώτικα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα τα νησιά του ανατολικού και κεντρικού Αιγαίου καιρός 30 με 31 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο τη βόρεια Κρήτη και την Ρόδο.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με πιθανότητα για ομίχλες νωρίς το πρωί ενώ στη συνέχεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις πρώτα στους νόμους Τρικάλων και Καρδίτσας όπου θα σημειωθούν το μεσημέρι τοπικές βροχές και πιθανόν στα βουνά και λίγες καταιγίδες φαινόμενα τα οποία πιθανό να επηρεάσουν για λίγο και περιοχές της Ελασσόνας στο νομό Λάρισας με γρήγορη βελτίωση προς τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες. Μόνο στα βουνά των Τρικάλων και της Καρδίτσας ενδέχεται ως και αργά το βράδυ κάποιες βροχές να επιμείνουν.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά κυρίως τις μεσημεριανές ώρες και νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση η θάλασσα με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και την περιοχή της Αγχιάλου από 12 έως 28/30 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 27/29.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Αναλυτικές προγνώσεις / εκτιμήσεις για εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες μόνο μέσω δωρεάς.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *