Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 23-25/9/2022(+ΧΑΡΤΕΣ ΠΑΓΕΤΟΥ & ΥΕΤΟΥ)

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται στη νότια Πελοπόννησο τη Χαλκιδική τις Σποράδες και τα νησιά του Ιονίου τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές κατά περιόδους φαινόμενα που θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και την Εύβοια και κάποια νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως και τις μεσημεριανές ώρες. Το μεσημέρι και το απόγευμα μικρή αστάθεια ενδέχεται να δώσει κάποιες λίγες τοπικές βροχές σε περιοχές κοντά στα βουνά στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την υπόλοιπη Στερεά την υπόλοιπη Πελοπόννησο και κυρίως στην Κρήτη οπού τα φαινόμενα φαίνεται να είναι αξιόλογα έως και αργά το βράδυ. Ο καιρός θα σημειώσει σταδιακή σημαντική βελτίωση σε όλη τη χώρα προς τα μεσάνυχτα. Πιθανόν αξιόλογα τα φαινόμενα στα πόδια της Χαλκιδικής στην ευρύτερη περιοχή των Σποράδων και στα δυτικότερα τμήματα του νομού Μεσσηνίας και την Κρήτη.

  Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 22 βαθμούς Κελσίου στη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα, τα νησιωτικά και τα παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται ως και το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις ανατολικό Πήλιο και τις Σποράδες με πιθανότητα για λίγες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός αρχικά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας άνευ σημασίας και βελτίωση από το απόγευμα και μετά. Πιθανόν αξιόλογα τα φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή των Σποράδων.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.

  Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στις Σποράδες και βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα υπόλοιπα θαλάσσια τμήματα ενώ στις πεδινές περιοχές τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθεί ανατολικό ρεύμα 4 μποφόρ με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους στην Εύβοια και την Κρήτη.

  Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο και νότιο Ιόνιο 6 με 7 μποφόρ με σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα και μετά.

  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 24 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου και έως 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα τα νησιωτικά και τα παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες άνευ σημασίας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

  Οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι και τοπικά το απόγευμα παντού νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 14 έως 24.

+++++++++++

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο 3 με 4 και στη θάλασσα Κυθήρων 6 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ.

Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 25 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη και τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου και έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη.

Θεσσαλία και τις Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς αρχικά και αργότερα νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ στα πεδινά και 5 μποφόρ στα θαλάσσια με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 8 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 16 έως 26.

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Αναλυτικές προγνώσεις / εκτιμήσεις για εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες μόνο μέσω δωρεάς.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *