Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Ολίγον από καλοκαίρι μέσα στο φθινόπωρο με τις βροχές αναποφάσιστες

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της 21 Σεπτεμβρίου 2022.

24 και 25 Σεπτεμβρίου.

> 95% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στην Κρήτη και βελτίωση του καιρού. Θερμοκρασίες έως 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

+++++++++++

26 με 28 Σεπτεμβρίου.

48% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για κάποια λίγα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο στο τέλος της περιόδου. Θερμοκρασία σε σταδιακή σημαντική άνοδο στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας από τους 30 στους 33 και στη συνέχεια στους 35 βαθμούς Κελσίου.

37% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά αλλά στις 27 και 28 του μήνα έντονα φαινόμενα θα σημειωθούν στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο ενώ λιγότερα θα σημειωθούν στη δυτική Μακεδονία και τη δυτική Στερεά. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο από τους 32 στους 35 και στους 36 με 37 στα ανατολικά και νότια ενώ χαμηλότερη θα είναι στα δυτικά και βόρεια.

15% πιθανότητα για έντονη κακοκαιρία στο Ιόνιο την Ήπειρο τη δυτική Στερεά ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την υπόλοιπη Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Θερμοκρασίες από τη Θεσσαλία και νοτιότερα 29 με 32 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη σημαντικά στα δυτικά Και βόρεια.

++++++++++++++

 

29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου.

>95% πιθανότητα σε λίγα τοπικά φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο στην αρχή της περιόδου και βελτίωση στη συνέχεια. Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα στην ανατολική και νότια χώρα φτάνοντας τους 35 με 37 με σταδιακή πτώση στην 1η Οκτωβρίου στους 31.

+++++++++++++++

2 έως 6 Οκτωβρίου.

42% πιθανότητα για παραμονή του πολύ καλού και ζεστού καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγα φαινόμενα στη Μακεδονία στις 5 και 6 του μήνα πολύ μικρής έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασίες έως 30 ένα με 32 βαθμούς Κελσίου με άνοδος από τις 4 του μήνα και μετά στους 34 βαθμούς Κελσίου.

16% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά ενώ στη συνέχεια σε τμήματα της δυτικής κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου θα σημειωθούν λίγα φαινόμενα καλά τις 4/10 και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί. Θερμοκρασία σε σχετικά υψηλές για την εποχή τιμές κοντά στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου όλες τις ημέρες.

16% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά από τις 3/10 και μετά θα αλλάξει σημαντικά στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και από τις 5 του μήνα σε μεγάλο μέρος του Ιονίου της Ηπείρου της κεντρικής και δυτικής Στερεάς της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας με αρκετές βροχές και καταιγίδες εντονότερες στα δυτικά. Θερμοκρασίες αρχικά έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια θα παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα από τη Στερεά και νοτιότερα όλη την περίοδο ενώ στα δυτικά και βόρεια θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

13% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά αλλά σταδιακά θα αρχίσουν να σημειώνονται τοπικά φαινόμενα στις Σποράδες την ανατολική Στερεά την Εύβοια την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και την ανατολική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο γενικά μικρής έντασης και διάρκειας με επικράτηση βορείου ρεύματος. Θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα δεν θα ξεπερνά τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

13% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα έως και το τέλος της περιόδου. Θερμοκρασία έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για τις 24 και 25 Σεπτεμβρίου ο καιρός θα είναι καλός εκτός από λίγα φαινόμενα στην Κρήτη με τη θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα 25 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Για τις 26 έως τις 28 Σεπτεμβρίου υπάρχουν δύο σενάρια 50 – 50% ένα για παραμονή του καλού και ζεστού καιρού στη χώρα και του άλλου να υπάρξει αλλαγή του καιρού στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα με αρκετές βροχές και καταιγίδες και κάμψη της θερμοκρασίας μόνο σε αυτές τις περιοχές ενώ στα ανατολικά και νότια θα παραμείνουν οι πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες άνω των 34-35 βαθμών κελσίου. Αναμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε επόμενη ανανέωση της εκτίμησης μας.

Για τις 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για πολύ λίγα φαινόμενα κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας ανευ σημασίας. Οι νοτιάδες θα παραμείνουν στη χώρα και η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα έως και 34 με 37 βαθμούς Κελσίου με σταδιακή πτώση από την 1η Οκτωβρίου και μετά στους 30 με 31.

Τέλος για την περίοδο 2 έως 6 Οκτωβρίου πιθανότητες άνω του 70% δίνουν παραμονή του σχετικά καλού και ζεστού καιρού στη χώρα με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σταθερά πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Υπάρχουν και πιθανότητες κοντά στο 30% να υπάρξει κάποια σημαντικότερη αλλαγή του καιρού είτε με νοτιάδες υψηλές θερμοκρασίες και βροχές και καταιγίδες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια είτε με βοριάδες και φαινόμενα στα ανατολικά και νότια νησιωτικά τμήματα της χώρας με τη θερμοκρασία σε πτώση αλλά δεν είναι αυτό το βασικό σενάριο.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *