Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 21-22/9/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται από νωρίς το πρωί τοπικές βροχές μικρής έντασης και διαρκείας στην ανατολική και κεντρική Στερεά την Πελοπόννησο τις Σποράδες, φαινόμενα που πηγαίνοντας προς το μεσημέρι θα επεκταθούν σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες δεν αποκλείονται και λίγες καταιγίδες κυρίως στην περιοχή της Στερεάς της Πελοποννήσου και της Κρήτης ενώ ως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν στις περισσότερες περιοχές και θα επικεντρωθούν στην ανατολική δυτική και νότια Θεσσαλία τη νότια Χαλκιδική τη Θράκη τις Σποράδες την κεντρική και ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και πιθανόν νησιά του βόρειου Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα και πιθανόν έντονα στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας ενδεχομένως και στην περιοχή της Οθρυος και του Αλμυρού στη βόρεια Εύβοια τη Φθιώτιδα τα ορεινά της Βοιωτίας και της Φωκίδας τα δύο πρώτα πόδια της Χαλκιδικής και τα ανατολικά ορεινά της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη βορειοδυτικοί 6 μποφόρ και μετά το απόγευμα στα δυτικά 7 με 8.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 25 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες όπου θα εκδηλώνονται και λίγες τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας το νομό Μαγνησίας και ενδεχομένως τις μεσημεριανές ώρες και σε κάποιες άλλες περιοχές στο εσωτερικό της περιφέρειας. Έως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα παραμείνουν κυρίως στα παραθαλάσσια και νότια του νομού Λάρισας στο νομό Μαγνησίας στο νομό Καρδίτσας και πιθανόν στα νοτιότερα του νομού Τρικάλων. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στα βουνά της Μαγνησίας (Πηλίο και Όθρυς) και πιθανόν στον Κίσσαβο και το Μαυροβούνι στο νομό Λάρισας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά πριν από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα το μεσημέρι και το απόγευμα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη βροχή μικρής έντασης και διάρκειας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και το απόγευμα 6 και στα υπόλοιπα τμήματα ανατολικοί 3 με 4 και προς το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 20/22 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 17 από 23 έως 24.

+++++++++++++++++

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022.

  • Προβλέπεται στη νότια Χαλκιδική την ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες την ανατολική και κεντρική Στερεά την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο τοπικές νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και πιθανόν στα θαλάσσια λίγες καταιγίδες. Σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Κρήτη σε κάποια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ενδεχομένως για λίγο και σε κάποια πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας της υπόλοιπης Στερεάς της κεντρικής Μακεδονίας και της υπόλοιπης Πελοποννήσου. Από αργά το απόγευμα προς τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν από βορρά προς νότο και ως αργά το βράδυ θα παραμείνουν μόνο στην βόρεια Κρήτη. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στα πόδια της Χαλκιδικής στο νομό Μαγνησίας τμήματα του νομού Φθιώτιδας, Βοιωτίας, η Εύβοια, οι Σποράδες, η βόρεια Αττική τα ορεινά του νομού Λακωνίας, Φωκίδας και τα ορεινά της Κρήτης όπου κατά τον θα σημειωθούν και πάνω από 20 με 40 χιλιοστά βροχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7 και πιθανόν στα νοτιοανατολικά και 8 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 24 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη την ανατολική Στερεά Ελλάδα την ανατολική Πελοπόννησο τις Σποράδες την Εύβοια και τα νησιά του κεντρικού και βορείου Αιγαίου και έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά και θαλάσσια τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και τοπικές βροχές κατά περιόδους ισχυρές στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας σε όλο σχεδόν το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες. Λίγα φαινόμενα δεν αποκλείεται να σημειωθούν και στις υπόλοιπες πεδινές και ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας μικρής έντασης και διάρκειας με γρήγορη βελτίωση από τις μεσημεριανές κιόλας ώρες της Πέμπτης. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Μαγνησίας προς το Αιγαίο αλλά και προς τον Παγασητικό και στις Σποράδες έως και τις απογευματινές ώρες.

Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αρχικά με σποραδικές σύντομες μπόρες αλλά ο καιρός μετά το μεσημέρι θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα Σποράδες. Στα πεδινά τμήματα θα πνέει βόρειοι ρεύμα 3-4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 11 έως 19/21 και στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 15 έως 20.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Αναλυτικές προγνώσεις / εκτιμήσεις για εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες μόνο μέσω δωρεάς.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *