Που θα σημειωθούν φαινόμενα αύριο 20 Σεπτεμβρίου 2022(+χαρτης).

Ασθενές βαρομετρικό χαμηλό 1011hPa στον Κόλπο του Τάραντα στη νότια Ιταλία θα τροφοδοτεί την περιοχή του ευρύτερου Ιονίου με υγρασία δίνοντας τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας. Επίσης το ανατολικό ρεύμα που θα επικρατήσουν στο Αιγαίο θα συνδυαστεί με την πολύ μικρή αστάθεια που θα μεταφερθεί από το Ιόνιο με αποτέλεσμα πιθανότητα για κάποια σύντομα φαινόμενα και στα ανοιχτά τμήματα της Θεσσαλίας τις Σποράδες καθώς και στα δύο πρώτα πόδια της Χαλκιδικής.

Τέλος πρέπει να δοθεί προσοχή μόνο σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου που τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι ισχυρή σύγκλιση ανέμων στην κατώτερη και μέση τροπόσφαιρα  στην περιοχή πιθανόν να δώσει για λίγες ώρες πριν από το μεσημέρι έντονα φαινόμενα με βελτίωση στη συνέχεια.

Για την περιοχή του νομού Αττικής δεν αναμένονται φαινόμενα.

Για την περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης δεν αναμένονται  φαινόμενα.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας προβλέπεται καλός καιρός και μόνο τις προ μεσημεριανές ώρες ενδέχεται να σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας στις Σποράδες με βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες μπορείτε να δείτε στο link

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Αναλυτικές προγνώσεις / εκτιμήσεις για εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες μόνο μέσω δωρεάς.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *