Εκτίμηση βροχοπτώσεων / θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα

Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022.

Τοπικές βροχές στη Χαλκιδική την ανατολική Μακεδονία ανατολική και κεντρική Στερεά Ελλάδα την ανατολική Πελοπόννησο την Κρήτη την δυτική ανατολική και νότια Θεσσαλία τις Σποράδες και την Εύβοια. Θερμοκρασίες 22 με 26 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά 26 με 28 στα δυτικά τα νότια και τα νησιά το ανατολικό και Νότιο Αιγαίο.

 

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες την ανατολική και κεντρική Στερεά την ανατολική και κεντρική Πελοπόννησο και τη βόρεια Κρήτη. Θερμοκρασίες οχι πάνω από 23 με 27 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά λίγο υψηλότερα στα νότια νησιώτικα και την Πελοπόννησο.

 

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Πιθανόν λίγα φαινόμενα στη νότια Πελοπόννησο τις Σποράδες και την Εύβοια και ενδεχομένως στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας. Θερμοκρασίες 23 με 26 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά λίγο υψηλότερη στην Πελοπόννησο και τα νότια νησιώτικα τμήματα.

 

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα. Θερμοκρασία έως 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.

Λίγα τοπικά φαινόμενα στα νησιά του βόρειου και κεντρικού Ιονίου. Θερμοκρασία 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου.

Τοπικά φαινόμενα στο βόρειο και κεντρικό Ιόνιο την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά Ελλάδα. Θερμοκρασία 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου.

Τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Θερμοκρασία 29 με 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

Τοπικά φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Θερμοκρασία 29 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά κυρίως της ανατολικής και νότιας χώρας.

 

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.

Λίγα τοπικά φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και πιθανόν τη δυτική Στερεά. Θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια κατά 5 βαθμούς.

 

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.

Λίγα τοπικά φαινόμενα στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τα ορεινά της βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Θερμοκρασία 28 με 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Σάββατο 1 Οκτωβρίου.

Λίγα τοπικά φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Θερμοκρασία 28 με 32 βαθμούς στα ηπειρωτικά της ανατολικής και Ννότιας χώρας. Αισθητά χαμηλότερα στα δυτικά και βόρεια.

 

Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Τοπικά φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και πιθανόν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας. Θερμοκρασία 28 με 32 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά  ενώ θα είναι χαμηλότερες στα δυτικά και βόρεια.

 

ΣΥΝΟΨΗ.

Διαταραχή βορείου ρεύματος με αξιολογα φαινόμενα στις 21 και 22 του μήνα σε ανατολική και νότια χωρα. Από κει και πέρα είναι σίγουρη η ανάπτυξη βαρομετρικού χαμηλού στην κεντρική Μεσόγειο που με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνει να επηρεάζει πολύ λίγο παροδικά και κάποιες από τις ημέρες τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν και κάποια τμήματα της δυτικής βορειοδυτικής Ελλάδας. Συνεχίζεται η ανομβρία στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και των νήσων του Αιγαίου έως και τις αρχές του νέου μήνα. Η θερμοκρασία θα ανακάμψει στα κανονικά και στη συνέχεια σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα ξεπερνώντας για ακόμα μία φορά τους 30 βαθμούς Κελσίου στο τέλος του μήνα και στις αρχές του Οκτώβρη κυρίως σε τμήματα της ανατολικής και νότιας χώρας που θα επηρεαστούν από καταβάτες ανέμους.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Αναλυτικές προγνώσεις / εκτιμήσεις για εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες μόνο μέσω δωρεάς.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Εκτίμηση βροχοπτώσεων / θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα

  1. Pingback: Που θα σημειωθούν φαινόμενα αύριο 20 Σεπτεμβρίου 2022(+χαρτης). – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *