Που θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες σήμερα 17 Σεπτεμβρίου 2022.

Διαταραχή από τα βόρεια Βαλκάνια θα αυξήσει την αστάθεια πάνω από την δυτική και βόρεια χώρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σήμερα όπως βλέπετε και στο χάρτη βαρομετρικών συστημάτων του με το metoffice.co.uk.

Στον χάρτη που ετοιμάσαμε για σας βλέπετε ότι τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές του βορείου Ιονίου της Ηπείρου της Μακεδονίας και ενδεχομένως σε κάποια τμήματα της δυτικής Στερεάς στα βόρεια των Τρικάλων της Λάρισας της Ξάνθης και του Έβρου.

Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα στην περιοχή της Κέρκυρας των Ιωαννίνων σε ορεινά τμήματα της Καστοριάς της Φλώρινας και των Γρεβενών όπως και της Πέλλας.

Για το νομό Αττικής αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Για το νομό Θεσσαλονίκης θα αυξηθούν οι νεφώσεις τις επόμενες ώρες και ενδέχεται να σημειωθούν κάποιες σύντομες μπόρες κυρίως στα βορειότερα τμήματα του νόμου. Σχεδόν μηδαμινή η πιθανότητα να επηρεαστεί  η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας θα ξεκινήσουμε με καλό και πολύ ζεστό καιρό αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και της περιοχής Ελασσόνας στη Λάρισα και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες το απόγευμα με γρήγορη βελτίωση. Η πιθανότητα επηρεασμού πεδινών περιοχών έγκειται μόνο στην περιοχή Καλαμπάκας. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ λίγα άνευ σημασίας.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *