Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 15-18/9/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και Θεσσαλία καιρός 30 με 32 στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα πεδινά και τα θαλάσσια το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 1-3 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις προάλλες από 19 έως 32.

+++++++++++++

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο και τα ορεινά της Ηπείρου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός θα συνεχιστεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι 4 και στα νότια 5 μποφόρ και στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 14 έως 36 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά 38 με 39 έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ορεινά και πρόσκαιρα και στα πεδινά το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και στα παραθαλάσσια και νησιώτικα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση με εξασθένηση παντού το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 32.

+++++++++++++

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός  σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και έως το μεσημέρι και στην κεντρική Μακεδονία τα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και τη δυτική Στερεά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες έως και αργά το βράδυ κατά περιόδους. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στους νόμους Ιωαννίνων Κέρκυρας Θεσπρωτίας Άρτας και Πρέβεζας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο νότιοι 5 με 6 μποφόρ και στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση με πιθανή μικρή περαιτέρω ενίσχυση αργά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 14 έως 33 με 34 Ηπειρώτικα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την ανατολική Ρόδο έως 30-32 στα νησιωτικά τμήματα ενώ στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και πιθανόν την ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις πρώτα στα βουνά των Τρικάλων της Λάρισας και της Καρδίτσας όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες οι οποίες αργά το απόγευμα θα επηρεάσουν πιθανόν και κάποια πεδινά τμήματα της Καλαμπάκας των Τρικάλων της Καρδίτσας της Λάρισας της Ελασσόνας και του Τυρνάβου.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πολύ μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μπόρας στην πόλη και κυρίως στα δυτικά και βόρεια πεδινά της περιοχής.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και ενδεχομένως για λίγο 5 το μεσημέρι και νοτιοανατολικοί 2-4 στα θαλάσσια με σταδιακή στροφή και εκεί σε νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ αλλά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 33.

+++++++++++++

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται στη Θράκη την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν ορεινά τμήματα της Κρήτης άστατος καιρός αρχικά με τοπικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες όμως από τις πρωινές κιόλας ώρες θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στη βόρεια Κρήτη οι νεφώσεις θα παραμείνουν έως και αργά το απόγευμα με εκδήλωση λίγων βροχών κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 7 μποφόρ και στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με γρήγορη στροφή στο Θερμαϊκό και αργότερα στο βόρειο Αιγαίο σε βορειοδυτικούς 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί γενικά από το 13 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ τοπικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και την Ρόδο θα φτάσει τοπικά τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με λίγες τοπικές μπόρες στα πεδινά μακριά από τη θάλασσα και σποραδικές καταιγίδες στην Πίνδο αλλά ο καιρός από το πρωί κιόλας θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης βροχής αλλά γρήγορα από το πρωί κιόλας ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ το μεσημέρι με εξασθένηση το βράδυ και στα παραθαλάσσια προς τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί 7.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά το νομό Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 32.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Αναλυτικές προγνώσεις / εκτιμήσεις για εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες μόνο μέσω δωρεάς.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *