Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 12-14/9/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται άστατος καιρός στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με τοπικές μπόρες και λίγες καταιγίδες φαινόμενα που σταδιακά από τις πρωινές ώρες θα σταματήσουν και τα φαινόμενα θα μετακινηθούν σταδιακά στη Χαλκιδική το βόρειο Αιγαίο τις Σποράδες την Εύβοια και ενδεχομένως στην Αττική και σε κάποια ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας προς τις μεσημεριανές ώρες. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές εκτός από την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη όπου το απόγευμα και το βράδυ θα σημειώνονται λίγα τοπικά φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί αρχικά μέχρι και 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 με 6 και αργότερα στα βόρεια και 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 29 με 31 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και από 20 έως 30 βαθμούς στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα.

Θεσσαλία & Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις πρωινές ώρες στις Σποράδες θα σημειωθούν τοπικά φαινόμενα ενώ προς τις μεσημεριανές δεν αποκλείονται λίγες βροχές στην σημειωτόν και σε πεδινά τμήματα των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας με γρήγορη βελτίωση προς το απόγευμα και μετά.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για σύντομη βροχή άνευ σημασίας και βελτίωση από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και στα θαλάσσια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ αλλά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν παντού εκτός από τα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας ο βορειοδυτικός άνεμος θα συνεχίσει με 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και στην περιοχή Αγχιάλου και από 20 έως 26 στα νησιωτικά τμήματα τα παραθαλάσσια και το υπόλοιπο του νομού Μαγνησίας.

++++++++++++++++

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με κάποιες νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα της Χαλκιδικής Καβάλας Λακωνίας και Μεσσηνίας με πιθανότητα για λίγες βροχές. Σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες ο καιρός τα πάντα και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και το Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα του Αιγαίου αρχικά βορειοανατολικοί 3 με 4 και γρήγορα στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα Ηπειρώτικα και τοπικά πιθανόν στα δυτικά και την ανατολική Ρόδο 28 με 30 και 25 με 27 στα νησιά του Αιγαίου.

Θεσσαλία για Σποράδες: προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα παραθαλάσσια τμήματα των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας και στις Σποράδες τις μεσημεριανές ώρες θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί στα πεδινά 2 με 3 μποφόρ τις μεσημεριανές ώρες και βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες με εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 με 28 βαθμούς στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και από 18 έως 26 στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

+++++++++++++

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 3-4 με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και ως 25 με 28 στα νησιά.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα με εξασθένηση και μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά το απόγευμα νοτιοανατολικοί 1-3 μποφόρ στα πεδινά και τα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου στο νομό Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και από 18 έως 27 στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Αναλυτικές προγνώσεις / εκτιμήσεις για εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες μόνο μέσω δωρεάς.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *