Μετεωρολογικός σταθμός Μελίας.  Πρώτες εντυπώσεις.

Ο μετεωρολογικός σταθμός Μελίας τοποθετήθηκε από το weather group.gr στις 31 Αυγούστου 2022 σε ανοιχτό μέρος στα δύο μέτρα από το έδαφος στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού ΘΕΣΤΟ. 

 Στις πρώτες 10 μέρες λειτουργίας του δείχνει την τοπικότητα που υπάρχει στα φαινόμενα τη θερινή περίοδο. Συνολικά έχουν σημειωθεί δύο καταιγίδες στην περιοχή από 16,5 mm h καθεμία με αποτέλεσμα ο υετός ήδη να έχει φτάσει τα 33 χιλιοστά.  Επίσης σήμερα το πρωί σημειώθηκε και η χαμηλότερη θερμοκρασία από όλους τους Davis της ευρύτερης περιοχής του νομού Λάρισας με 13,6 βαθμούς Κελσίου ίδια τιμή με τον μετεωρολογικό σταθμό του Νέσσωνα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην περιοχή του Συκουρίου. Ο μετεωρολογικός σταθμός της ΕΜΥ στο αεροδρόμιο της Λάρισας που συνήθως σημειώνει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στις περισσότερες από τις ψυχρές νύχτες του χειμώνα είχε ελάχιστη 15 βαθμούς Κελσίου ενώ ο σταθμός του Πλατυκάμπου 14,6 και ο σταθμός της Χάλκης 15,3 βαθμούς Κελσίου.

Να τονίσουμε επίσης ότι στον διπλανό σταθμό της Χαλκης σε απόσταση περίπου 6,5 χιλιομέτρων ο υετος για το μήνα είναι μόλις 23,6μμ, 10 χιλιοστά λιγότερα δηλαδή από τον μετεωρολογικό σταθμό της Μελιας.

Έχει μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν να καλυφθεί και η συγκεκριμένη περιοχή αφού τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πολύ χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες το πρωί αλλά και μεγάλη χρησιμότητα για τις βροχές. Όσο πιο πολλά βροχόμετρα θα διαθέτουμε στη Θεσσαλία τόσο θα μπορούμε να εντοπίσουμε τα κέντρα των καταιγίδων.

Μπορείτε να βλέπετε live 24ώρες/24ωρο με ανανέωση ανά 15 λεπτά τα στοιχεία από το μετεωρολογικό σταθμό Χάλκης στο link 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *