Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 8-11/9/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της Μακεδονίας μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες πολύ μικρής διάρκειας και έντασης και γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 2 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 29 με 30 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά Ηπειρώτικα και τοπικά στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και την ανατολική Ρόδου 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά των νομών Τρικάλων και Λάρισας το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα πλέον στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 με 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 26.

+++++++++++++++

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Μακεδονίας με πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες πολύ μικρής έντασης και διάρκειας και γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο νότιοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο και έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου τις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι σημαντικά εξασθενημένοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι ανατολικοι 2 με 3 μποφόρ και στα θαλάσσια και τα πεδινά τμήματα με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 29.

+++++++++++++

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με πιθανότητα περιορισμένης ορατότητας στα δυτικά το πρωί. Προς τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα νησιά του βόρειου Ιονίου και αργότερα στη δυτική Μακεδονία την Ήπειρο την κεντρική και ανατολική Μακεδονία τα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και τα ορεινά της δυτικής Στερεάς και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι στο Αιγαίο ενώ στο νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο θα πνέουν ένα δυτικό ρεύμα 5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά Ηπειρώτικα ενώ στη δυτική Ελλάδα τη νότια Κρήτη την ανατολική Ρόδο θα φτάσει τους 31 με 32 και στα υπόλοιπα νησιώτικα τμήματα της χώρας στους 28 με 30.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Πίνδο τα Χάσια και τον Όλυμπο όπου δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη μπόρα με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ στα πεδινά και ανατολικοί 2 μποφόρ στα θαλάσσια με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις προάλλες από 22 έως 29.

+++++++++++++++

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις μόνο στη Θράκη όπου δεν αποκλείονται λίγες σποραδικές μπόρες προς το μεσημέρι φαινόμενα τα οποία πιθανόν να επηρεάσουν το απόγευμα και κάποια τμήματα της Χαλκιδικής και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Στις υπόλοιπες περιοχές και ειδικά στην κεντρική και νότια χώρα τα μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας τα παραμένουν όλο το εικοσιτετράωρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Ιόνιο δυτικοί 5 με 6 μποφόρ το υπόλοιπο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική χώρα έως 30 με 32 στα δυτικά τη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο και ως 28 με 30 στα υπόλοιπα νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός από το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι πρόσκαιρα στα πεδινά δυτικοί 3 με 4 μποφόρ και νότιοι στα θαλάσσια 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποραδες από 22 έως 29.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Αναλυτικές προγνώσεις / εκτιμήσεις για εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες μόνο μέσω δωρεάς.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *