Εκτίμηση βροχοπτώσεων / θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα

Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Λίγες τοπικές μπόρες στη Χαλκιδική και τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.  Θερμοκρασίες έως 31 με 34 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα.

 

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα. Θερμοκρασίες έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα. Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο στους 28 με 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα. Θερμοκρασίες έως 30 με 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμήματα μακριά από τη θάλασσα.

 

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θερμοκρασία έως 30 με 34 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.

Τοπικές μπόρες στην Ήπειρο το βόρειο Ιόνιο και πιθανόν σε ορεινά τμήματα της Μακεδονίας της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς. Θερμοκρασία έως 30 με 34 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα. Θερμοκρασία έως 30 με 34 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα. Θερμοκρασίες έως 28 με 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας

 

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου.

Τοπικές μπόρες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας Ηπείρου βόρειας Στερεάς και βόρειας Πελοποννήσου. Θερμοκρασίες έως 26 με 30 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.

Τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της δυτικής Πελοποννήσου και του βορείου Ιονίου. Θερμοκρασία έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

ΣΥΝΟΨΗ.

Σταθερός φαίνεται ο καιρός τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα με τη θερμοκρασία να βρίσκεται σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ξεπεράσουμε τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα υπάρχει μία σχετική τάση προς τις 18 του μήνα και μετά η θερμοκρασία να πάρει την κάτω βόλτα και να πλησιάσεις σε φθινοπωρινά επίπεδα. Αυτό που δυστυχώς έχει αλλάξει από την τελευταία εκτίμηση μας είναι τα βαρομετρικά χαμηλά αφού κανένα οργανωμένο χαμηλό δεν θα πλησιάσει τη χώρα μας. Αντίθετα το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο θα επικρατεί τις περισσότερες μέρες και λίγα τοπικά φαινόμενα άνευ σημασίας μπορεί να σημειωθούν στο εσωτερικό και στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *