Αποτίμηση κακοκαιρίας για τη Θεσσαλία 5/9/2022. Αξιόλογες βροχές τις καταιγίδες σε πολλές περιοχές του διαμερίσματος ενώ σε λίγα τμήματα ξεπεράστηκαν ήδη κανονικές για το μήνα τιμές.

Αποτίμηση κακοκαιρίας για τη Θεσσαλία 5/9/2022. Αξιόλογες βροχές τις καταιγίδες σε πολλές περιοχές του διαμερίσματος ενώ σε λίγα τμήματα ξεπεράστηκαν ήδη κανονικές για το μήνα τιμές. Αναλυτικά τα χιλιοστά που έπεσα από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς ιδιωτικούς και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο άρθρο που ακολουθεί.

Αξιόλογη όπως αναμενόταν αλλά σύντομη ήταν η διαταραχή που έπληξε την Θεσσαλία το ξημέρωμα της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου. Όπως αναμενόταν τα περισσότερα χιλιοστά έπεσαν στο ανατολικό και νότιο κομμάτι της περιφέρειας. Λιγότερα τα φαινόμενα στα βορειότερα τμήματα του νομού Λάρισας και Τρικάλων περισσότερα στα νοτιότερα και ανατολικοτερα τμήματα του νομού Λάρισας στο νομό Καρδίτσας και ιδιαίτερα στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες όπου κατά τόπους σημειώθηκαν και πάνω από 25 με 40 χιλιοστά.

Άξιο αναφοράς είναι έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας αφού δεν μιλούσαμε για μία απλή διαταραχή αστάθειας αλλά για οργανωμένη διαταραχή η οποία κατά την διάρκεια της νύχτας διέσχισε τη χώρα μας από τα βόρεια προς τα νότια.

Για την εξέλιξη του καιρού έως και τις 7 του μήνα υπάρχει αναρτημένη από χθες πρόγνωση καιρού Ελλάδος 

ενώ για πιο μακροπρόθεσμα υπάρχει εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *