Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 5-7/9/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία το βόρειο Ιόνιο και γρήγορα και στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη δυτική Μακεδονία τη βόρεια Στερεά ενώ έως τις πρωινές ώρες θα επηρεαστούν και τμήματα της Στερεάς Ελλάδας των Σποράδων του νότιου Ιονίου και της ανατολικής Μακεδονίας. Έως τις μεσημεριανές ώρες θα έχουν επηρεαστεί όλες οι ηπειρωτικές περιοχές καθώς και ορεινά τμήματα κυρίως της Κρήτης ενώ σταδιακά ο καιρός από το απόγευμα θα αρχίσει να βελτιώνεται σε όλες τις περιοχές και ως αργά τα αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα παραμείνουν πιθανόν μόνο σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας των Σποράδων και της Κρήτης.Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στους νόμους Ημαθίας Πιερίας Πέλλας Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής Σερρών και Δράμας στις Σποράδες στο νομό Λάρισας Τρικάλων Καρδίτσας Μαγνησίας ενδεχομένως στο νομό Κοζάνης Φθιώτιδας Βοιωτίας Φωκίδας στα δυτικά του νομού Αττικής και στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα των νόμων Αρκαδίας Μεσσηνίας Λακωνίας και Αργολίδας. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων είναι μεγάλη ιδιαίτερα για τα βορειότερα τμήματα της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 7 μποφόρ και πιθανόν στα νοτιοανατολικά και 8 και βορειοδυτικοί 5 με 6 στην στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά Ηπειρώτικα ενώ στη Θράκη την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη θα φτάσει κατά τόπους στους 32 με 33.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα που γρήγορα μέχρι το πρωί θα έχουν επηρεάσει πολλές περιοχές του νομού Λάρισας Μαγνησίας Τρικάλων τις Σποράδες και αργότερα και Καρδίτσας και θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σταδιακά τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά και αργά το απόγευμα θα σταματήσουν παντού. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στις περιοχές Ολύμπου Κισσάβου Μαυροβουνίου Πηλίου Όθρυος και ενδεχομένως στα υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά της υπόλοιπης Θεσσαλίας. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων είναι μέτρια έως μεγάλη σε όλες τις περιοχές.

Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις και ανοίγματα του καιρού αλλά γρήγορα τα ξημερώματα ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες φαινόμενα τα οποία πριν από το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί 2-3 με εξασθένηση από το απόγευμα παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 24.

+++++++++++++++

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στην κεντρική Μακεδονία και ανατολικά της Μαγνησίας στις Σποράδες στη βόρεια Εύβοια και το εσωτερικό της Κρήτης θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές κατά περιόδους με σταδιακή βελτίωση σε όλες τις περιοχές εκτός από την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μικρή αστάθεια θα δώσει λίγες τοπικές μπόρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία και την Ήπειρο και ενδεχομένως στη βόρεια Στερεά με βελτίωση από αργά το απόγευμα προς το βράδυ παντού. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι ισχυρά σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι 2-3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά Ηπειρώτικα ενώ στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα  θα φτάσει κατά τόπους τους 32 με 33.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται γενικά άστατος καιρός με λίγες τοπικές βροχές νωρίς το πρωί πιθανόν στα παραθαλάσσια τμήματα των νόμων Λάρισας Μαγνησίας και τις Σποράδες αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα βουνά της Πίνδου το πρωί και το βράδυ. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι αστάθεια θα αυξηθεί εκ νέου και είναι πιθανό να σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες μικρής έντασης και διαρκείας στο εσωτερικό της Θεσσαλίας μακριά από τη θάλασσα και κυρίως στην περιοχή Χασίων και Ολύμπου με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μία μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης μπόρας γύρω από την πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί αρχικά έως 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές νοτιοανατολικοί 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 25.

++++++++++++++++

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα κυρίως σε περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Ηπείρου και της Θεσσαλίας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 και στα κεντρικά και νότια 7 με 8 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά Ηπειρώτικα ενώ στη Θράκη την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και νότια Πελοπόννησο τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κατά τόπους θα φτάσει τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και  Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες κυρίως στους νόμους Λάρισας και Μαγνησίας μακριά από τη θάλασσα με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα στις γύρω πεδινές περιοχές για πρόσκαιρη μπόρα με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4-5 μποφόρ με μικρή εξασθένηση και στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 14 έως 27 ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 26.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Αναλυτικές προγνώσεις / εκτιμήσεις για εκδηλώσεις και διάφορες άλλες δραστηριότητες μόνο μέσω δωρεάς.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebo

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 5-7/9/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

  1. Pingback: Αποτίμηση κακοκαιρίας για τη Θεσσαλία 5/9/2022. Αξιόλογες βροχές τις καταιγίδες σε πολλές περιοχές του διαμερίσματος ενώ σε λίγα τμήματα ξεπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *