Εκτίμηση βροχοπτώσεων / θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα

Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες σε τμήματα της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς και των Σποράδων. Λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική Στερεά στο κεντρικό και ανατολικό κομμάτι της Πελοποννήσου και πιθανόν στη Βόρεια Κρήτη.

Θερμοκρασίες έως 33 με 34 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά αρκετά χαμηλότερη στα ανατολικά τμήματα με τα φαινόμενα.

 

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου.

Τοπικές καταιγίδες διάσπαρτες θα σημειωθούν σε τμήματα των ορεινών και ημιορεινών τμημάτων της Θεσσαλίας τη δυτική Μακεδονία στην κεντρική Μακεδονία και πιθανόν σε ημιορεινά και ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της βόρειας Κρήτης.

Θερμοκρασίες 27 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τμήματα της χώρας.

 

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου.

Πιθανότητα για λίγες σύντομες καταιγίδες στα ορεινά τμήματα της Μακεδονίας της Ηπείρου της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς και πιθανόν στα βόρεια της Κρήτης.

Θερμοκρασίες έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τμήματα της χώρας.

 

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα.

Θερμοκρασίες έως 33 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά λίγο χαμηλότερη στα ανατολικά και βόρεια.

 

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου.

Πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο σε όλα τα ηπειρωτικά θα φτάνει κατά τόπους στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

 

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου.

Λίγες μεμονωμένες μπόρες πιθανόν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και του βορείου Ιονίου.

Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάνει στα ηπειρωτικά τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Τοπικές μπόρες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Πολύ μικρή πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα και σε ημιορεινά και ορεινά τμήματα της υπόλοιπης Μακεδονίας της Ηπείρου του βορείου Ιονίου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της δυτικής Στερεάς και στα βόρεια της Πελοποννήσου.

Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα θα φτάνει κατά τόπους τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά και βόρεια θα αρχίσει πτώση της θερμοκρασίας.

 

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Τοπικές μπόρες στην ανατολική Μακεδονία και πιθανώς στην κεντρική Μακεδονία. Διάσπαρτα μεμονωμένα φαινόμενα και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα μικρής έντασης και διάρκειας της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του Ιονίου.

Θερμοκρασία υψηλή στα ανατολικά και νότια τμήματα θα φτάνει τους 35 με 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά και βόρεια θα αρχίσει να σημαίνει σταδιακή πτώση.

 

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου.

Σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο την ανατολική Μακεδονία και ενδεχομένως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα του Ιονίου και της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και του βορείου Αιγαίου.

Θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά και βόρεια τμήματα όχι πάνω από 25 με 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα άνω των 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Σποραδικές καταιγίδες στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη βορειοδυτική Πελοπόννησο την κεντρική και ανατολική Μακεδονία και ενδεχομένως και σε κάποια άλλα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας των νησιών του Ιονίου και του  βορειοανατολικού Αιγαίου.

Θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια όχι πάνω από 25 με 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά και νότια θα συνεχίσουν να έχουμε πάνω από 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Λίγες σποραδικές μπόρες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως για λίγο και σε κάποιες πεδινές περιοχές της Μακεδονίας της Ηπείρου της δυτικής Θεσσαλίας της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Θερμοκρασία γενικά στα ανατολικά και νότια θα παραμείνει πάνω από τους 30 βαθμούς ενώ στα δυτικά και βόρεια θα βρίσκεται σταθερά κάτω από αυτούς.

 

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Λίγες σποραδικές μπόρες κυρίως στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Μικρή πιθανότητα για μεμονωμένα φαινόμενα και σε πεδινά τμήματα.

Θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια οχι πάνω από τους 27 με 28 βαθμούς ενώ από τη Θεσσαλία και νοτιότερα πιθανόν να πλησιάζει τις 30 με 32.

 

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου.

Τοπικές μπόρες στα ορεινά της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και ενδεχομένως σε κάποια ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα.

Θερμοκρασία γενικά κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας Εκτός από τα νοτιότερα τμήματα.

 

ΣΥΝΟΨΗ.

Αναμένουμε σύντομη διαταραχή τη Δευτέρα με αρκετά φαινόμενα από το ύψος της βόρειας Στερεάς και βορειότερα και πιθανόν στην Κρήτη αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί. Στη συνέχεια έχει αρχίσει να φαίνεται μία διαταραχή που πιθανόν να επηρεάσει τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας την περίοδο 12 με 15 του μήνα αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε την ένταση αυτής της αλλαγής. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται αρχικά σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά αλλά από τις από τις 8 του μήνα και μετά σταδιακά θα ανέβει σε υψηλά επίπεδα για την εποχή έως και τις 12 του μήνα όπου στα δυτικά και βόρεια σταδιακά θα αρχίσει να πέφτει ενώ στα ανατολικά και νότια θα παραμείνει γενικά σε υψηλά για την εποχή επίπεδα πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *