Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Σκαμπανεβάσματα της θερμοκρασίας και στο βάθος φθινόπωρο.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

5 και 6 Σεπτεμβρίου.

>95% πιθανότητα για φαινόμενα στην κεντρική  και ανατολική Μακεδονία τη Θεσσαλία την Εύβοια τις Σποράδες και λιγότερο στα υπόλοιπα ηπειρώτικα με βελτίωση. Θερμοκρασία έως 25 με 28 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και ως 30-31 στα δυτικά και νότια. 

++++++++++++++

7 έως 9 Σεπτεμβρίου.

>95% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στη Θεσσαλία την κεντρική Μακεδονία τη βόρεια Στερεά και κυρίως στα ορεινά τμήματα αυτών και καλό καιρό στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασίες έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και ως 31 με 32 στα δυτικά. 

+++++++++++++++

10 με 12 Σεπτεμβρίου.

32% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με τοπικές μπόρες το απόγευμα στις 12 του μήνα στη βόρεια Ελλάδα. Θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσουν τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα δυτικά κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.

68% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά με τοπικά φαινόμενα στην Μακεδονία και στη Θράκη στις 11 και 12 του μήνα. Θερμοκρασίες υψηλές αρχικά θα φτάνουν τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου με πτώση από τα βόρεια στις 11 του μήνα και περισσότερο στις 12 όπου δεν θα ξεπερνά τους 29 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια και τους 33 στα νότια.

+++++++++++

13 με 17 Σεπτεμβρίου.

44% πιθανότητα γία σημαντική αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο τα ηπειρώτικα και το βόρειο Αιγαίο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Μακεδονία ενώ θα επηρεαστούν πρόσκαιρα και τα ορεινά της Κρήτης με βελτίωση του καιρού προς τις 16 του μήνα. Θερμοκρασία σε σταδιακή σημαντική πτώση δεν θα ξεπερνά τους 20 με 25 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και τα νησιωτικά τμήματα.

20% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στη Μακεδονία τη Θεσσαλία τη Θράκη η βόρεια Στερεά και ενδεχομένως στα ορεινά τμήματα της υπόλοιπης χώρας με βελτίωση μετά τις 14 του μήνα. Θερμοκρασίες έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια έως 32 στα δυτικά με πρόσκαιρη σημαντική πτώση στην ανατολική και νότια χώρα στις 14 του μήνα και σταδιακή άνοδο και πάλι από τις 15 στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

15% πιθανότητα για διαταραχή που θα δώσει σταδιακά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου της κεντρικής και βόρειας χώρας όχι πολύ μεγάλης έντασης και διάρκειας. Βελτιωμένος καιρός στα ανατολικά και νότια της χώρας θαλάσσια και ηπειρωτικά τμήματα. Θερμοκρασία έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά δυτικά και νότια τμήματα της χώρας λίγο χαμηλότερη στα βόρεια.

15% πιθανότητα για διαταραχή που θα δώσει φαινόμενα αρχικά στη δυτική κεντρική και βόρεια χώρα ενώ μετά τις 15 του μήνα θα επεκταθούν τα φαινόμενα και θα ενταθούν σε όλες τις περιοχές της χώρας ακόμα και τις νησιωτικές. Θερμοκρασίες αρχικά έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου αλλά θα σημειώθει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας μετά τις 15 του μήνα που δεν θα ξεπερνά τους 24 με 28 βαθμούς Κελσίου στη χώρα.

6% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια τμήματα της χώρας μικρής έντασης και διάρκειας τα οποία θα επεκταθούν πρόσκαιρα και σε τμήματα της δυτικής χώρας. Θερμοκρασίες έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά κεντρικά και νότια ενώ στα βόρεια θα είναι χαμηλότερες.

++++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για το διήμερο 5 και 6 Σεπτεμβρίου θα σημειωθούν φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θεσσαλία την Εύβοια τις Σποράδες και λιγότερο στα υπόλοιπα ηπειρώτικα και ο καιρός συνέχεια θα βελτιωθεί με τη θερμοκρασία να πέφτει στα ανατολικά κοντά στους 25 με 28 βαθμούς αλλά στα δυτικά και νότια να παραμένει στους 30 με 31.

Για το τριήμερο 7 με 9 Σεπτεμβρίου ο καιρός και πάλι θα είναι καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά στη Θεσσαλία την κεντρική Μακεδονία και τη βόρεια Στερεά πιθανόν να σημειωθούν τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας με τη θερμοκρασία και πάλι να παραμένει στους 27 με 29 βαθμούς στα ανατολικά και βόρεια και στους 31-32 στα δυτικά.

Για το τριήμερο 10 με 12 Σεπτεμβρίου οι περισσότερες πιθανότητες (68%) συγκλίνουν σε βελτιωμένο καιρό με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλές τιμές έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου αλλά σταδιακά από τις 11 και 12 του μήνα να πέφτει σημαντικά κυρίως στα βόρεια που δεν θα ξεπερνά τους 28 με 29 ενώ στα νότια θα παραμείνει στα επίπεδα των 31 και με 33 βαθμών Κελσίου. 

Τέλος για την περίοδο 13 έως 17 Σεπτεμβρίου υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες (44%) για σημαντική αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο τα ηπειρώτικα και το βόρειο Αιγαίο με βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να είναι και ισχυρές και θα επηρεάσουν και κάποια άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και πιθανόν της Κρήτης με βελτίωση του καιρού από τις 16 και μετά. Η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά σε φθινοπωρινά επίπεδα κοντά στους 20 με 25 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ενώ στα δυτικά και τα νότια θα φτάνει τους 25 με 28. Υπάρχουν κι άλλα σενάρια με μικρότερες πιθανότητες τα περισσότερα από τα οποία όμως δίνουν την γενική εικόνα του να εμφανιστεί βαρομετρικό χαμηλό που θα δώσει φαινόμενα στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα απροσδιόριστης έντασης και διάρκειας όμως.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *