Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-4/9/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις κυρίως στη δυτική Ελλάδα και πιθανότητα έως το μεσημέρι για λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά της Πελοποννήσου άνευ σημασίας. Ο καιρός στα βελτιωθεί έως και τις μεσημεριανές ώρες όπου η αστάθεια θα αυξηθεί σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες φαινόμενα που ως αργά το απόγευμα πιθανό να επηρεάσουν και τα τμήματα της Κρήτης με βελτίωση. Έως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα παραμείνουν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου και ενδεχομένως σε κάποιες ορεινές κυρίως περιοχές της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Επισημαίνεται ότι ενδεχομένως τα φαινόμενα να είναι τοπικά ισχυρά σε κάποια ορεινά κυρίως τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και έως 29 με 32 στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες γενικά μικρής έντασης και διάρκειας πρώτα σε ορεινά τμήματα και στους τέσσερις νομούς της περιφέρειας ενώ αργά το απόγευμα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να επηρεαστούν και κάποια πεδινά τμήματα κυρίως στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας Λάρισας και την περιοχή της Αγχιάλου στη Μαγνησία. Τα παραθαλάσσια τμήματα το μεγαλύτερο μέρος του νομού Μαγνησίας και οι Σποράδες δεν θα επηρεαστούν από φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα στα δυτικά της πόλης με μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί και η πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα πεδινά ασθενείς αλλά το μεσημέρι πρόσκαιρα θα ενισχυθούν και στα πεδινά με εξασθένηση αργά το βράδυ παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 30.

++++++++++++++++++

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και λίγες καταιγίδες στα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου την Ήπειρο την Μακεδονία μέρος της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου έως και τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακά κάποια φαινόμενα προς το μεσημέρι θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο τις Σποράδες  την Κρήτη και τοπικά το βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη ενώ η αστάθεια θα αυξηθεί και σε όλες τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές και το εσωτερικό της Κρήτης. Έως αργά το βράδυ ο καιρός στα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ ανεπηρέαστες θα είναι οι Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα και τις περισσότερες νησιωτικές περιοχές του ανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά σε πολλές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας και πιθανόν νησιών του Ιονίου και ορεινών τμημάτων της Στερεάς Ελλάδας. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη στις προαναφερθείσες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 6 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και προς το απόγευμα 7 και στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας αλλά και των νησιωτικών τμημάτων.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές νεφώσεις ενώ από νωρίς θα σημειώνονται και τοπικά φαινόμενα κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα της περιφέρειας και την περιοχή της Ελασσόνας. Σταδιακά η αστάθεια θα επεκταθεί γρήγορα πριν από το μεσημέρι σε όλη τη Θεσσαλία και τις Σποράδες ενώ τα φαινόμενα όσο οδεύουμε προς το απόγευμα θα είναι ισχυρά κυρίως στα ανατολικά του νομού Λάρισας στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια της περιφέρειας σταδιακή βελτίωση αργά το βράδυ. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης γενικά είναι μεγάλη.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός νεφώσεις οι οποίες από νωρίς το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και πιθανόν το απόγευμα καταιγίδες ακόμα και στην πόλη με βελτίωση τις πρώτες βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στις Σποράδες βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και ασθενείς στα πεδινά αλλά θα εξασθενήσουν παντού προς το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 27.

++++++++++++++++

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται σταδιακή βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από τις Σποράδες την Εύβοια την ανατολική Πελοπόννησο και το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου δεν αποκλείεται έως και το μεσημέρι να σημειώνονται κάποιες τοπικές βροχές. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Σταδιακά μετά το μεσημέρι αστάθεια θα αυξηθεί εκ νέου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς της ανατολικής Πελοποννήσου και ενδεχομένως στο εσωτερικό της Κρήτης. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι ισχυρά σε καμία περιοχή της χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 4 με 5 στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 29 με 32 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και από 19 έως 30 στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά βελτίωση του καιρού με περιορισμένη ορατότητα κυρίως κοντά σε λίμνες και ποτάμια. Το μεσημέρι και το απόγευμα μικρή αστάθεια ενδέχεται να δώσει κάποια τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες αλλά ο καιρός αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές η πιθανότητα κάποιας βροχής είναι πολύ μικρή.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με περιορισμένη ορατότητα κοντά στον Πηνειό αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν του νέου με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής και γρήγορης βελτίωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και ασθενείς στα πεδινά και πρόσκαιρα το απόγευμα ανατολικοί 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 20 έως 28.

++++++++++++++++

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας Μαγνησίας την Εύβοια τις Σποράδες στη Χαλκιδική την Πιερία και αργότερα και στην υπόλοιπη κεντρική και ανατολική Μακεδονία η αστάθεια θα αυξηθεί και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής έντασης και διάρκειας γενικά. Το απόγευμα και τις βραδινές ώρες ο καιρός θα έχει βελτιωθεί παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς στην υπόλοιπη χώρα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός στο εσωτερικό και τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας τα ανατολικά του νομού Μαγνησίας και τις Σποράδες. Σταδιακά εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί πριν από το μεσημέρι ενώ λίγα τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν και στο εσωτερικό άνευ σημασίας. Ο καιρός ήδη από το απόγευμα θα έχει βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά πριν από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πολύ μικρή πιθανότητα για τοπική βροχή και γρήγορη βελτίωση από το απόγευμα κιόλας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοι στα θαλάσσια 4 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα και ανατολικοί 2 με 3 το μεσημέρι στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 20 έως 27.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *