Που θα σημειωθούν καταιγίδες 31/8/2022 μετά το μεσημέρι.

Η αστάθεια συνεχίζεται και τη σημερινή ημέρα μειωμένη σε σχέση με τη χθεσινή.

Τοπικές μπόρες και καταιγίδες θα σημειωθούν κατά βάση σε ορεινές περιοχές της ραχοκοκαλιάς της Πίνδου από τη Φλώρινα έως και την Πελοπόννησο καθώς και σε άλλες ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας όπως βλέπετε και στο χάρτη.

Αξία αναφοράς είναι ότι υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να εκδηλωθούν καταιγίδες και σε πεδινές περιοχές της Αττικής της Μεσσηνίας της Λακωνίας και ενδεχομένως στην περιοχή Ιωαννίνων το Νομό Ξάνθης Σερρών, Δράμας και  Έβρου.

Για το νομό Αττικής ο καιρός θα ξεκινήσει καλός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες είναι μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής βροχής ή καταιγίδας στις περισσότερες περιοχές του νόμου με γρήγορη βελτίωση.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες  καταιγίδες κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα του νόμου από τις λίμνες και ανατολικότερα ενώ για την πόλη και τις άλλες πεδινές περιοχές δεν αναμένονται φαινόμενα.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας προβλέπεται καλός καιρός αρχικά με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες σε όλα τα βουνά της περιφέρειας. Για τις πεδινές περιοχές οι πιθανότητες είναι μηδαμινές για κάποιες μεμονωμένες μπόρες άνευ σημασίας.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *