Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 29-31/8/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για τοπικές ομίχλες στα δυτικά τμήματα της χώρας. Σταδιακά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο εσωτερικό της Μακεδονίας της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα των προαναφερθεισών περιοχών. Αργά το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Η Θράκη και όλα τα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας δεν θα επηρεαστούν καθόλου. Τα φαινόμενα στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου πιθανόν να είναι ισχυρά.

  Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και έως 29 με 32 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες και ημιορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας στα βορειότερα τμήματα του νομού Λάρισας που αργά το απόγευμα πιθανόν να επηρεάσουν για πολύ λίγο και κάποια πεδινά τμήματα των τριών νομών μακριά από τη θάλασσα. Ο νομός Μαγνησίας τα παραθαλάσσια τμήματα και οι Σποράδες δεν θα επηρεαστούν καθόλου. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει σε όποιες περιοχές σημειωθούν.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα στα δυτικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά της πόλης να εκδηλωθούν σύντομες μπόρες.

  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και τις απογευματινές ώρεςανατολικοι 2 μποφόρ στα πεδινά τμήματα με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 με 35 βαθμούς κελσίου σε Τρίκαλα Καρδίτσα Λάρισα και από 21 έως 32 στη Μαγνησία και τις Σποράδες.

+++++++++++++++

Τρίτη 30 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά τμήματα. Σταδιακά προς τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες σε τμήματα της Μακεδονίας της Ηπείρου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και πιθανόν στα βουνά της Κρήτης φαινόμενα τα οποία αργά το βράδυ θα σταματήσουν. Τα φαινόμενα στις ορεινές κυρίως περιοχές μακριά από τη θάλασσα θα είναι ισχυρά.

  Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη βόρειοι έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας έως 33 με 36 βαθμούς Κελσίου κυρίως στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της περιοχής Ελασσόνας στο νομό Λάρισας. Αργά το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν φαινόμενα και στα πεδινά τμήματα των τριών αυτών νόμων καθώς και στην περιοχή της Oθρυος στη Μαγνησία. Ο καιρός στην περιοχή γρήγορα πριν το βράδυ σε όλη την περιφέρεια.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικής καταιγίδας στην πόλη ή στα γύρω πεδινά τμήματα από αυτή με γρήγορη βελτίωση.

  Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και αργά το απόγευμα στα πεδινά ανατολικοί 2 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας καθώς και στην περιοχή Αγχιάλου και από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα παραθαλάσσια τα υπόλοιπα της Μαγνησίας και τις Σποράδες.

++++++++++++++

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες σε τμήματα κυρίως μακριά από τη θάλασσα και στο εσωτερικό της Κρήτης με γρήγορη βελτίωση πριν από το βράδυ. Τα φαινόμενα πιθανόν στα βουνά της Μακεδονίας να είναι ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και ως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα.

Θεσσαλία τις Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας κυρίως στα ορεινά τμήματα χωρίς να αποκλείεται για λίγο να επηρεαστούν και κάποια πεδινά τμήματα των τεσσάρων νόμων. Τα παραθαλάσσια και οι Σποράδες δεν φαίνεται να επηρεάζονται καθόλου. Ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί πριν από το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά τμήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά και βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια τμήματα ενώ αργά το απόγευμα θα στραφούν για λίγο σε ανατολικούς 2 μποφόρ στο εσωτερικό με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα παραθαλάσσια το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *