Εκτίμηση βροχοπτώσεων / θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες για όλη τη χώρα όσο αφορά τη θερμοκρασία και τις βροχές.

Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κατά περιόδους στο μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας στις Σποράδες την Πιερία τη Χαλκιδική και ενδεχομένως στη βόρεια Εύβοια.

Τοπικά φαινόμενα μικρότερης έντασης και διάρκειας θα σημειωθούν σε όλες σχεδόν τις περιοχές της χώρας εκτός από τις ανατολικές Κυκλάδες και ίσως στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Θερμοκρασία 26 έως 30 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες ηπειρωτικές και θαλάσσιες περιοχές.

 

Παρασκευή 26 Αυγούστου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν στα νησιά του Ιονίου κυρίως στα ηπειρωτικά τις Σποράδες την Εύβοια και την Κρήτη. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά για λίγες ώρες σε τμήματα των Σποράδων της βόρειας Εύβοιας της ανατολικής Μαγνησίας και ενδεχομένως σε ορεινά της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Θερμοκρασίες 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες ηπειρωτικές και θαλάσσιες περιοχές.

 

Σάββατο 27 Αυγούστου.

Λίγα τοπικά φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία τα ορεινά της Θεσσαλίας την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο τη βόρεια Κρήτη και τα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εντονότερα φαινόμενα το μεσημέρι και το απόγευμα στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και κεντρική Πελοπόννησο και ενδεχομένως σε κάποιο ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Θερμοκρασίες 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ιδιαίτερα στα δυτικά και βόρεια.

 

Κυριακή 28 Αυγούστου.

Λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και κεντρικής Πελοποννήσου.

Θερμοκρασίες 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 

Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα εκτός ισως από κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Θερμοκρασία 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Τρίτη 30 Αυγούστου.

Δεν αναμένονται φαινόμενο στη χώρα εκτός ισως από κάποια μεμονωμένα στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Θερμοκρασίες 32 με 35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα εκτός ισως από κάποια συρόμενες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Θερμοκρασίες 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα.

Θερμοκρασία έως 34 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα.

Θερμοκρασίες 31 έως 34 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα.

Θερμοκρασίες έως 30 με 34 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα.

Θερμοκρασία έως 29 με 32 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα.

Θερμοκρασία από 27 έως 31 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 

Σημαντική αλλαγή του καιρού έως και τις 26 του μήνα σχεδόν σε όλες τις περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και ενδεχομένως και στο εσωτερικό της Κρήτης στις Σποράδες και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία φαίνεται να είναι ισχυρά σε περιοχές της Χαλκιδικής Ημαθίας Πιερίας Πέλλας Λάρισας Μαγνησίας Σποράδες Χαλκιδική βόρεια Εύβοια Γρεβενών Τρικάλων Αχαΐας Αιτωλοακαρνανίας.  Σταδιακή σημαντική βελτίωση του καιρού από τις 27 του μήνα και μετά όπου δεν αναμένονται αξιόλογα φαινόμενα και η θερμοκρασία θα ανέβει μεν αλλά σε επίπεδα ελαφρώς πάνω από τα κανονικά. Όσο προχωράμε στο τέλος του μήνα και τις αρχές του νέου τα φαινόμενα θα εκλείψουν τελείως.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *