Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 22-24/8/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται στην κεντρική Μακεδονία άστατος καιρός τοπικές μπόρες και καταιγίδες αρχικά με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι ο καιρός καλύτερος με ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως στη Θεσσαλία τις Σποράδες και Χαλκιδική όπου σταδιακά πριν από το μεσημέρι θα αρχίσουν να σημειώνονται τοπικές μπόρες. Σταδιακά τα φαινόμενα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα καθώς και στο εσωτερικό της Κρήτης. Ανεπηρέαστα θα παραμείνουν τα νησιά του Ιονίου τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Αντίθετα έντονα πιθανόν να είναι τα φαινόμενα σε κάποια τμήματα της δυτικής κεντρικής Μακεδονίας στα βόρεια ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανόν και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ αρχικά με εξασθένηση αργότερα και στο βορειοανατολικό Αιγαίο αρχικά βορειοανατολικοί 5 με 6 και αργότερα βορειοδυτικοί 3 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας νησιωτικές και πεδινές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις αλλά και ανοίγματα του καιρού αλλά σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες όπου θα σημειωθούν τοπικές μπόρες οι οποίες πριν από το μεσημέρι κιόλας θα επεκταθούν σε όλη την περιφέρεια και στα πεδινά αλλά και τα ορεινά τμήματα με σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα και μετά σε όλες τις περιοχές.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες το μεσημέρι με βελτίωση αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας  την περιοχή της Αγχιάλου και Λάρισας από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια το υπόλοιπο στο νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 23 έως 29.

+++++++++++++++++++

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται στη Μακεδονία και τη Θράκη άστατος καιρός από το πρωί με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά καλύτερος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά γρήγορα στις Σποράδες την ανατολική Μαγνησία και τη βόρεια Εύβοια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες που πιθανόν να επηρεάσουν και κάποια τμήματα της Αττικοβοιωτίας. Σταδιακά παρόμοια φαινόμενα θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα με ιδιαίτερη έμφαση στη Μακεδονία τη Θεσσαλία τη Στερεά την Πελοπόννησο τις περισσότερες περιοχές μακριά από τη θάλασσα της Ηπείρου και της υπόλοιπης δυτικής Ελλάδας και το εσωτερικό της Κρήτης με βελτίωση αργά το βράδυ. Τα φαινόμενα θα είναι λίγα έως καθόλου στα νησιά του Ιονίου τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη. Αντίθετα ενδεχομένως να είναι ισχυρά σε περιοχές στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της ανατολικής Πελοποννήσου της Χαλκιδικής και ενδεχομένως σε κάποια υπόλοιπα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του Αιγαίου ενώ πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα και τη Θράκη θα φτάνει κατά τόπους τους 31 με 32.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στο νομό Μαγνησίας και στις Σποράδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες φαινόμενα που σταδιακά θα σταματήσουν εκεί και θα επεκταθούν στα πεδινά και τα ορεινά της περιφέρειας με με βελτίωση από αργά το απόγευμα. Πιθανόν τα φαινόμενα να είναι έντονα στις Σποράδες και τα ορεινά κυρίως της περιφέρειας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες με βελτίωση αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι ανατολικοί 2 με 3 στα πεδινά με σημαντική εξασθένηση το απόγευμα παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 28.

+++++++++++++++++

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία άστατο καιρό από νωρίς το πρωί με τοπικές βροχές και καταιγίδες φαινόμενα που κατά περιόδους θα είναι ισχυρά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ενώ θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές τα νησιά του Ιονίου την Κρήτη το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τη Θράκη  και τις Κυκλάδες. Πολύ λίγα έως καθόλου φαινόμενα θα σημειωθούν στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Αντίθετα ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα και χρήζουν προσοχής σε τμήμα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας των Σποράδων στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως της Θράκης των παραθαλάσσιων τμημάτων της Θεσσαλίας και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του αιγαίου ενώ πρόσκαιρα στη δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 31 με 32.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται άστατος καιρός με κατά περιόδους βροχές και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά. Θα υπάρχουν και μικρά ανοίγματα του καιρού.

Λάρισα: προβλέπεται άστατος καιρός με λίγα ανοίγματα του καιρού και τοπικές μπόρες κατά περιόδους. Πριν από το μεσημέρι και αργά το απόγευμα προς το βράδυ πιθανότητα για καταιγίδα είναι αυξημένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 4 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 25.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *