Που θα σημειωθούν καταιγίδες 21/8/2022 μετά το μεσημέρι.

Σημαντικές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αρκετές περιοχές κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας όπως περιμέναμε από τις 18 του μήνα στην αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδας

Για το υπόλοιπο της ημέρας η αστάθεια σταδιακά και πάλι θα αυξηθεί από το μεσημέρι και μετά με αποτέλεσμα αρκετά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως βλέπετε και στο χάρτη τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας στα δυτικά της Θράκης στη Θεσσαλία τις Σποράδες και τη δυτική κεντρική και μέρος της ανατολικής Στερεάς και στα βορειοανατολικά της Πελοποννήσου. 

Τα φαινόμενα όμως φαίνεται να είναι έντονα σε κάποιες περιοχές των νόμων Δράμας Καβάλας Ξάνθης Ημαθίας Πιερίας Πέλλας Κιλκίς Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής Λάρισας Μαγνησίας Βοιωτίας βόρειας Εύβοιας Ευρυτανίας και πιθανόν Φωκίδας. Σε αυτές τις περιοχές πιθανόν να υπάρξουν και χαλαζοπτώσεις.

Για το νομό Αττικής προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αρχικά προβλέπεται καλός καιρός αλλά μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα αυξηθούν κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νόμου όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν και κάποιες σύντομες μπόρες. Πολύ μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί το κέντρο της πόλης.

Για το νομό Θεσσαλονίκης ο καιρός θα είναι άστατος όλη την ημέρα με τοπικές βροχές και μπόρες τις πρώτες πρωινές ώρες πρόσκαιρη βελτίωση στη συνέχεια και εκ νέου αστάθεια τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες περισσότερο στα ανατολικά και βόρεια του νόμου χωρίς βέβαια να αποκλείεται να επηρεαστεί εκ νέου η πόλη.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας προβλέπεται αρχικά καλός καιρός έως και τις μεσημεριανές ώρες όπου σταδιακά η αστάθεια θα αυξηθεί πρώτα στα ορεινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και στα βόρεια της Λάρισας και μετά το μεσημέρι και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα φαίνεται να είναι σύντομα στους νομούς Τρικάλων Καρδίτσας ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Λάρισας και Μαγνησίας μακριά από τη θάλασσα φαίνεται τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά με πιθανότητα και για σύντομες χαλαζοπτώσεις. Στα παραθαλάσσια τμήματα η πιθανότητα για φαινόμενα είναι μικρή και εντοπίζεται κυρίως αργά το απόγευμα προς τις βραδινές ώρες όπως και στις Σποράδες.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *