Εκτίμηση βροχοπτώσεων / θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

Εκτίμηση τάση βροχοπτώσεων/ θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

1) Τοπικές προγνώσεις για κάθε χωριό και κάθε πόλη δεν υπάρχουν στη μετεωρολογία οπότε τέτοια μηνύματα δεν γίνεται να απαντηθούν.

2) Προτρέπω να μπαίνετε στο weather group.gr καθημερινά ώστε να διαβάζετε τα τελευταία άρθρα που βρίσκονται σε λίστα δεξιά αλλά και σε κινούμενο slide στο κέντρο ώστε να είστε ενημερωμένοι για όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Προσωπικές προγνώσεις με μηνύματα από τον καθένα δεν γίνεται να απαντηθούν.

3) Εδώ και πάνω από δύο-τρεις μήνες έχω τοποθετήσει ειδικό banner κάτω από κάθε άρθρο για όποιον θέλει να κάνει μία δωρεά για τη συνέχιση λειτουργίας του site αλλά και για το χρόνο που σπαταλώ καθημερινά για την ενημέρωσή σας.

Πάμε στην τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες…

Δευτέρα 22 Αυγούστου.

Τοπικές καταιγίδες που πιθανόν να είναι ισχυρές σε τμήματα της Μακεδονίας ενώ σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας και σε πολλές άλλες περιοχές της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Θράκης των Σποράδων της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς μακριά από τη θάλασσα και στα βουνά της βόρειας Πελοποννήσου.

Θερμοκρασία έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά και νότια χαμηλότερη στα δυτικά και βόρεια.

 

Τρίτη 23 Αυγούστου.

Τοπικές μπόρες και καταιγίδες που πιθανόν να είναι ισχυρές θα σημειωθούν σε ημιορεινά και ορεινά κυρίως τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Σποραδικά φαινόμενα μικρότερης έντασης και διάρκειας θα σημειωθούν και σε όλες τις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές από τον Έβρο έως την Πελοπόννησο αλλά και στις Σποράδες και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης.

Θερμοκρασία έως 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τετάρτη 24 Αυγούστου.

Τοπικές μπόρες και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν σε πολλές περιοχές στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και σε ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς μακριά από τη θάλασσα.  Σποραδικές βροχές και καταιγίδες μικρότερης έντασης και διάρκειας θα σημειωθούν όμως σε όλες τις άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας των Σποράδων των νησιών του Ιονίου των δυτικών Κυκλάδων και του κεντρικού και βόρειου τμήματος της Κρήτης και ενδεχομένως στο ανατολικό Αιγαίο.

Θερμοκρασία έως 28 με 31 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

 

Πέμπτη 25 Αυγούστου.

Σποραδικές μπόρες και πιθανόν καταιγίδες θα σημειωθούν σε τμήματα της Πελοποννήσου κυρίως στο εσωτερικό στις Σποράδες στη Χαλκιδική την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Λιγότερες και σύντομες μπόρες θα εκδηλωθούν στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας της Θράκης της Θεσσαλίας της Ηπείρου της Στερεάς της Πελοποννήσου των Σποράδων των νησιών του Ιονίου των δυτικών Κυκλάδων και του κεντρικού και βορείου τμήματος της Πελοποννήσου και ενδεχομένως του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Θερμοκρασία έως 29 με 32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Παρασκευή 26 Αυγούστου.

Σποραδικές μπόρες και πιθανόν καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου μακριά από τη θάλασσα τη βόρεια Κρήτη και ενδεχομένως σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Μικρή πιθανότητα για επηρεασμό και πεδινών τμημάτων μακριά από τη θάλασσα. Ανεπηρέαστες η Θράκη το ανατολικό Αιγαίο Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Θερμοκρασία έως 31 με 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Σάββατο 27 Αυγούστου.

Σποραδικές μπόρες μικρής έντασης και διαρκείας στο εσωτερικό της Πελοποννήσου στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και ενδεχομένως σε κάποια ορεινά τμήματα της δυτικής Θεσσαλίας των νησιών του Ιονίου της δυτικής Μακεδονίας της κεντρικής Στερεάς και της Κρήτης. Ανεπηρέαστες κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη ανατολική Στερεά τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Θερμοκρασία έως 32 με 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Κυριακή 28 Αυγούστου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα.

Θερμοκρασία έως 32 με 35 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα.

Θερμοκρασία έως 34 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τρίτη 30 Αυγούστου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα.

Θερμοκρασία έως 34 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα εκτός ίσως από κάποιες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Θερμοκρασία έως 34 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά ενώ στα δυτικά πιθανόν λίγο ψηλότερα.

 

Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα εκτός ισως από κάποιες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Θερμοκρασία έως 33 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά ενώ στα δυτικά πιθανόν λίγο ψηλότερα.

 

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα εκτός από κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες πιθανόν στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Θερμοκρασίες κατά μέσο όρο μεταξύ 33 και 36 βαθμών Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα εκτός πιθανόν από κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Θερμοκρασίες μεταξύ 33 για 36 βαθμών Κελσίου στα ηπειρωτικά.

 

Φαίνεται ότι μέχρι και τις 25 με 26 του μήνα η αστάθεια θα δηλώσει παρούσα σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας με θερμοκρασίες να κυμαίνονται στα κανονικά ή και λίγο χαμηλότερα επίπεδα. Αξιόλογα φαινόμενα συνολικά έως το τέλος της περιόδου φαίνεται να σημειώνονται στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς στο εσωτερικό της Πελοποννήσου κατά πρώτο λόγο ενώ αξιόλογα φαινόμενα μικρότερης όμως έντασης και διάρκειας θα σημειωθούν στη Θράκη τη Θεσσαλία τις Σποράδες την ανατολική Στερεά τα υπόλοιπα παραθαλάσσια κυρίως τμήματα της Ηπείρου της Στερεάς της Πελοποννήσου των νησιών του Ιονίου των δυτικών Κυκλάδων του ανατολικού Αιγαίου και των ορεινών της Κρήτης. Από τις 27 του μήνα και μετά ο καιρός σταδιακά βελτιώνεται και η θερμοκρασία παίρνει την άνω βόλτα αλλά σε θερμοκρασίες που δύσκολα θα ξεπεράσουν τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *